Se poate gati asemanator cu spanacul, in salate sau in sucuri de legume/fructe.
Salată cu mere și mangold
Ingrediente:
un sfert de cană de stafide
2 buchete de mangold
1 ceapă mare, tocată
2 mere roșii, tăiate cubulețe
1 lingură de sos de soia
1 lingură de oțet de mere
sare și piper după gust
Preparare:
Punem stafidele într-un bol și le acoperim cu apă fierbinte.
Tăiem mangoldul în felii subțiri, atât frunzele, cât și cozile.
Încălzim un wok și sotăm ceapa. Adăugăm mangoldul și merele și le gătim pentru 2 minute.
Scurgem stafidele și le adăugăm în tigaie. Punem 1 lingură din apa în care au stat stafidele și gătim timp de 6 minute.
Adăugăm sosul de soia, oțetul de mere. sarea și piperul. Servim totul fierbinte.
Mâncare de fasole cu mangold:
Ingrediente:
1 kg fasole verde
1/2 kg mangold
2 cartofi tocați
1 ceapă mare, tocată fin
1-2 ardei chilli iuți
4 linguri pulpă de roșii
2 linguri pătrunjel tocat
100 ml ulei de masline
sare și piper
Preparare:
Se clătește mangoldul, se fierbe în apă pentru 2 minute, apoi se scurge bine, iar după ce s-a răcit, se toacă în bucăți de aproximativ 5 cm. Se pune ulei într-o cratiță și se sotează ceapa pentru 3 minute, adăugând apoi fasolea și ardeii iuți, iar după 2 minute, se pun 300 ml apă, împreună cu pulpa de roșii și se dă în clocot. Se acoperă cratița cu un capac si se lasă la fiert pentru 30 de minute, adăugând apoi în cratiță mangoldul, cartofii, pătrunjelul, sare și piper, lăsând să fiarbă pentru înca 15 minute sau până când s-a evaporat toată apa.