Astazi despre pastarnac..

Desi cei mai multi dintre noi il folosim doar in ciorba, pastarnacul este o "leguma fericita" pe care merita sa o iubim mai mult..

Este o surs? excelent? de fibre alimentare!

100 g de r?d?cin? ofer? 4.9 mg sau 13% din fibre. Fibre adecvate īn diet? -  ajut? la reducerea nivelului de colesterol din sānge, obezitate ?i constipare.

 

Suntem raciti? Compu?ii anti-inflamatori din p?stārnac pot īmbun?t??ii afec?iunile respiratorii precum bron?ita ?i astmul.

Exist?, de asemenea, zaharuri naturale, care se g?sesc īn pastarnac, care este, de fapt, chiar mai dulce decāt morcovii. De?i un con?inut ridicat de zah?r in diet? nu este īncurajat īn special pentru cei care īncearc? sa slabeasca, con?inutul de zaharoz? din p?stārnac nu prea are efecte d?un?toare asupra s?n?t??ii, dup? ce este consumat īn forma sa natural?.

 

Aveti probleme cu dintii? P?stārnacul este bun pentru s?n?tatea oral? deoarece poate combate bacteriile care cauzeaz? boli ale gingiilor ?i carii.

AVIZ viitoarelor MAMICI,,,Pastarnacul reprezint? o surs? de acid folic, care este esen?ial pentru dezvoltarea prenatal?, deoarece ajut? īn prevenirea defectelor de na?tere. Acidul folic care este o form? a vitaminei B, ajut? la prevenirea bolilor de inim? ?i poate preveni osteoporoza sau chiar boala Alzheimer īn rāndul vārstnicilor.

Poate ajuta la ameliorarea problemelor renale, cum ar fi pietrele la rinichi datorit? propriet??ilor sale diuretice.