Rosia - detoxifiant. SAPTAMANA ROSIILOR

Ro?iile con?in unul dintre cei mai puternici antioxidan?i - licopenul - acesta stimuleaz? sistemul imunitar, ajutând organismul s? lupte împotriva infec?iilor.

 

Datorit? con?inutului de Vitamina K, ro?iile previn instalarea osteoporozei. Un consum regulat de ro?ii activeaz? osteocalcinul, cea mai important? protein? non-colagen din os care men?ine s?n?tatea oaselor.

 

 

 

Licopenul protejeaz? ADN-ul celular, impiedicând ac?iunea diferitilor factori cancerigeni la acest nivel. P?strând integritatea ADN-ului, celulele nu sufera modific?ri atipice cu poten?ial cancerigen crescut.

 

Consumul unei jum?t??i de kilogram de ro?ii pe zi accelereaz? metabolismul, stimulând astfel procesul de ardere al gr?similor.

 

Ro?iile au un puternic efect antibacterian ?i, pe langa faptul c? ajut? la vindecarea organismului atunci când suntem r?ci?i sau avem grip?, îi m?re?te rezisten?a în fa?a agresiunilor microbiene.

Ro?iile au calit??i de dezintoxicare al organismului ?i în acelasi timp sporesc rezisten?a organismului.

 

Un pahar, dou? de suc de ro?ii pe zi sunt suficiente ca s?-?i asiguri necesarul de vitamina A ?i C ?i s?-?i înt?re?ti sistemul imunitar.

 

Ro?ia este bogat? în s?ruri alcaline, men?ine sângele în stare de fluiditate perfect? ?i reduce concentra?ia de uree.

 

În acela?i timp, pectina din sucul de ro?ii ac?ioneaza ca o perie pe interiorul unei sticle, împotriva toxinelor ce s-au acumulat în zona intestinal?.

 

În afar? de ac?iunea purificatoare a sângelui, combate ?i aciditatea gastric? în organismul omului.

Ro?ia combate constipa?ia, deoarece în sâmburi ?i coaj? con?ine licopen, stimulând mi?c?rile intestinale ?i eliberând intestinul de reziduri.