Sfat de consum
Atunci cand frunzele sunt mici, tinere Pak choi poate fi consumat in stare cruda, in salate insa cel mai bine este sa fie preparat usor la foc. Frunzele fi prajite la foc foarte iute (tehnica asiatica stir-fry), folosite ca ingredient de baza in supe hranitoare sau gatite in aburi.
La maturitate frunzele formeaza un  petiol mult mai ingrosat de aceea acesta se separa de frunza si se gatesc separat sau impreuna dar la timpi diferiti fata de frunze pentru ca sa-I dam timp petiolului sa se fragezeasca.  La frunzele tinere nu mai este nevoie sa procedam in felul acest
Atunci cand frunzele sunt mici, tinere Pak choi poate fi consumat in stare cruda, in salate insa cel mai bine este sa fie preparat usor la foc. Frunzele pot fi prajite la foc foarte iute (tehnica asiatica stir-fry), folosite ca ingredient de baza in supe hranitoare sau gatite in aburi.
La maturitate frunzele formeaza un  petiol mult mai ingrosat de aceea acesta se separa de frunza si se gateste separat sau impreuna dar la timpi diferiti fata de frunze pentru ca sa-i dam timp petiolului sa se fragezeasca.  La frunzele tinere nu mai este nevoie sa procedam in felul acesta.
Tatsoi si Pak Choi la tigaie
Ingrediente: 200g frunze de Pak Choi si 200g de Tatsoi, 6 catei de usturoi, o lingura de ulei de masline extra virgin, 6-7 migdale gata prajite, sare si piper dupa gust
Mod de preparare: legaturile de Pak Choi si Tatsoi se spala in apa rece, cu blandete, cat sa indepartam orice urma de pamant sau impuritati.
Se lasa la scurs si se pun intr-un prosop curat de bucatarie care sa absoarba apa de pe frunze.
Se toaca usturoiul si se pune in tigaie la calit, la foc mediu. Peste usturoi se adauga frunzele de Pak Choi si Tatsoi intregi. Pe masura ce amestecam, frunzele se vor ofili si vor prinde culoarea de verde viu. Ajunsi la acest stadiu -cam dupa un minut de sotare, preparatul este aproape gata.
Oprim aragazul si asezonam continutul obtinut cu sare si piper, dupa gust si presaram migdalele tocate si prajite.
Gustul este placut, delicat iar preparatul este sanatos, potrivit pentru garnitura la diverse preparate.