Telina eco

Telina eco

Telina de radacina se vinde la bucata, contine si frunze versi ce se pot consuma. Se pastreaza in pungi perforate la frigider. Produs cetificat ecologic RO-ECO-007. Productie locala, romaneasca.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Contine 83% apa. Are un continut redus in protide (1%) si mediu (5%) in hidrati de carbon, comparataiv cu celelalte legume radacinoase. Bogata in minerale si saruri de sodiu 55mg%, potasiu 2.35mg%, calciu 50mg%, fosfor 60mg%, fier 0.4%mg% si mici cantitati de vitamina A., B1, B2 si C. Ca microelemente contine iod, magneziu, mangan si cupru.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iulie, August si Septembrie
Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie

Vindecare cu Mancare: Telina eco

♥ Buna in tratarea reumatismului, artritei si gutei - se recomanda cura de telina.

♥ Benefica pentru reducerea retinerii de fluide si a hipertensiunii arteriale.

♥ Este un aliment cu efect calmant, util impotriva stresului.

♥ Adjuvant impotriva diabetului.

Retete: Telina eco

Salata asiatica cu telina si pere

Ingrediente salata: 230 g telina radacina, 200 g pere, 110 g tulpina de telina, 7-8 frunze de telina, 60 g alune de padure, 60 g parmezan

Ingrediente sos: 1 lingura otet balsamic, 1 lingura suc de lamaie, 3 linguri ulei, 1 lingurita mustar, 1 lingurita miere, sare si piper dupa gust

Mod de preparare: se preincalzeste cutorul la 200°C. Alunele de padure se rumenesc pentru aprox. 8 – 10 minute.

Se pregateste vinegreta. Se amesteca mustarul cu mierea, cu otetul si sucul de lamaie. Se adauga uleiul si se amesteca totul intr-un blender sau cu mana. Se asezoneaza cu sare si piper.

Toate ingredientele, mai putin parmezanul se pun intr-un castron impreuna cu vinegreta cu mustar (se va folosi doar jumate din sos, restul se pastreaza pentru mai tarziu).

Se serveste in castroane mici cu parmezan ras imprastiat ici-colo.

Diversificare copii: Telina eco