Suc de rosii, aromat, fara sare

Suc de rosii, aromat, fara sare

Sucul de rosii produs in casa, din diverse soiuri de rosii din gradina Legumelor Fericite si arome din� buchetul condimentar (patrunjel, menta, busuioc, cimbru). FARA SARE sau alti CONSERVANTI.

Un produs foarte apreciat de clientii Legumelor Fericite. Greutate 750 ml.

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Licopenul, substanta care da culoarea rosiei, este un bun antioxidant pentru organism si este de mare ajutor în bolile cardiovasculare, fiind dovedit faptul ca licopenul are capacitatea de a proteja impotriva unor forme de cancer, inclusiv cancerul pulmonar.

Vindecare cu Mancare: Suc de rosii, aromat, fara sare

♥ O bautura racoritoare care pastreaza intacte toate proprietatile rosiilor crude pe care le savuram vara.

♥ Se poate servi cu gheata pentru a ne racori sau la micul dejun - o portie de energie pentru o noua zi.

Retete: Suc de rosii, aromat, fara sare

 

Se poate consuma ca atare (cum spun multi dintre clienti - e pacat de el, altfel) sau la prepararea mancarurilor traditionale, ca sos pentru paste, la pizza, etc.

Recomandam:

Gazpacho

Ingrediente:

250 grame castraveți verzi

250 grame ardei gras

200 grame ceapă

1 kilogram roșii bine coapte

2 căței de usturoi

150 grame pâine albă uscată

2 linguri pastă de tomate

2 linguri de oțet din vin alb

2 linguri ulei de măsline

sare și piper alb

 

Preparare:

Pâinea se taie felii și se pune la înmuiat în apă rece.

Legumele se spală și se curăță de coajă.

Din fiecare sort se opresc deoparte una-două felii de legume, tăiate cubulețe mici, împreună cu una-două lingurițe de ceapă tăiată fin.

Legumele rămase se taie cuburi și se amestecă cu pâinea înmuiată și scursă de apă.

Se mixează cu ajutorul unui mixer cu cuțit.

Piureul rezultat se amestecă bine cu pasta de tomate, usturoiul pisat, uleiul și oțetul.

Se potrivește gustul cu sare și piper măcinat și se lasă la rece în frigider pentru minim o jumătate de oră.

Gazpacho se servește rece, cu crutoane de pâine sau cu cubulețele de legume păstrate alături

 

Sos de roșii italian

Ingrediente:

1 ceapă medie, tocată mărunt

5 căței de usturoi, tocați mărunt

800 ml suc de roșii (proaspăt sau conservat)

2 linguri pastă de roșii (fără amidon!)

50 ml ulei de măsline extravirgine

sare, piper după gust

diferite frunze aromate (busuioc, oregano) după gust. Poți pune 1 linguriță de frunze uscate sau 1 lingură de frunze proaspete.

Preparare:

Incălzește o oală cu fundul mai gros la foc mediu. Adaugă uleiul, ceapa și un praf de sare. Gătește la foc mic până ce ceapa se înmoaie (ai grijă să nu se ardă). Adaugă usturoiul și mai lasă un minut să se înmoaie și usturoiul. Adaugă pasta de roșii și gătește până ce se ridică uleiul și culoarea se închide.

Adaugă sucul de roșii, sare, piper și frunze aromate dacă pui din cele uscate. Gatește la foc mic, până ce sosul se îngroașă foarte mult și uleiul se ridică (în jur de 30 minute).

Folosește sosul ca bază pentru pizza sau paste.

Diversificare copii: Suc de rosii, aromat, fara sare