Bame eco

Bame eco

Bamele se ambaleaza la caserola, 500g greutate neta.

Produs certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Vindecare cu Mancare: Bame eco

♥ Bamele lubrifiază foarte bine intestinele, datorită calităților lor laxative. Fibrele prezente în bame ajută digestia, previn și ameliorează constipația. Spre deosebire de târâțele de grâu, care pot irita tractul digestiv, bamele hidratează, datorită compusului lor mucilaginos. De asemenea, ajută la tratarea ulcerului gastric și neutralizarea acizilor, deoarece sunt foarte alcaline.

♥ Contribuie la starea de sănătate a tractului intestinal, alimentându-l cu bacterii bune (probiotice), efectul fiind similar cu cel oferit de către consumul de iaurt.

♥ Previn diabetul, datorită fibrelor de calitate superioară, ajutând la stabilizarea glicemiei, prin reducerea ratei la care zahărul este absorbit din tractul intestinal.

♥ Bamele sunt pline de vitamina C . Vitamina C ajută la menținerea pielii tinere și vibrante. Vitamina ajută în creșterea și repararea țesuturilor corporale, care afectează formarea de colagen și pigmentarea pielii, și ajută la întinerirea pielii deteriorate.

♥ Bamele scad nivelul de colesterol și toxinele din organism. Consumate în mod regulat, bamele pot fi considerate un bun medicament, fără a avea efectele secundare negative ale medicamentelor clasice.

Retete: Bame eco

Bame grecești

Ingrediente:

750 g bame, 125 g ulei, 2 cepe, 1/2 kg roșii, Oțet, Piper

1/2 linguriță făină, 1 ardei, 1/4 lămâie, Zahăr, Sare

Preparare:

Se aleg bame tinere, se taie codițele, se opăresc cu borș clocotit, sărat sau cu oțet îndoit în apă. Se scurg și se prăjesc în ulei. Se adaugă ardei gras, taiat subțire. Separat, se călește ceapa, se stinge cu apă, se trece prin sită și se pune peste bame. Tot separat se rumenesc roșiile, lasându-le să fiarbă în ulei și în zeama lor, apoi se strecoară și se toarnă peste bame. Se lasă să fiarbă descoperit, se potrivește de sare și dacă nu este destul de acră se adaugă zeama de lamâie. După ce se răcorește, se adaugă puțin ulei crud amestecat cu oțet după gust. Se servește imediat.

 

Salată arăbească de bame

Ingrediente: 500 de grame bame proaspete curățate de codite, 3 roșii mari, 1 ceapă de marime medie, 5-6 caței de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline,sare după gust, piper proaspăt măcinat după gust

Preparare:Se taie mărunt ceapa și usturoiul și se călesc în uleiul de măsline 4-5 minute.

Roșiile se oppresc, se decojesc și se taie mărunt. Se adaugă bamele la ceapă și se călesc încă 5 minute. Se adaugă roșiile tăiate mărunt și se fierb la foc mic până se înmoaie( cca 20 de minute). Se așează pe un platou și se servesc cu lipia arabească sau ca salată simplă.

Diversificare copii: Bame eco