Pastarnac eco, kg

Pastarnac eco, kg

Se pastreaza in pungi de plastic perforate, intre 0 si 2 grade Celsius.

Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Radacina tuberizata contine 17-19% substanta uscata din care 8.6-10.5% glucide, 1.3%protide, 30 mg vitamina C, 0.114mg% vitamina B1, B2 precum si substante volatile care-i imprima aroma si gustul placute. Are o valoare nutritiva foarte importanta.

Radacina tuberizata de pastarnac se foloseste alaturi de alte legume, la prepararea diferitelor mancaruri si in industria conservelor.

Vindecare cu Mancare: Pastarnac eco, kg

♥ Puneti putin pastarnac in piureul de cartofi si veti adauga mai multa savoare acestuia, veti obtine un gust mai complex.

♥ Se poate consuma pregatit la cuptor in ulei vegetal sau aruncat in cubulete peste friptura.

♥ Pastarnacul are gustul cel mai dulce dupa primul ger de iarna.

Retete: Pastarnac eco, kg

Piure de păstârnac cu varză de Bruxelles

Ingrediente:

1,5kg de păstârnac curățat

500g varză de Bruxelles gătită
25g de unt
200ml de lapte
1 legătură de ceapă verde tocată

Preparare:

1. Se toacă păstârnacul în bucăți mari. Se fierbe timp de 15 minute sau până când devine foarte moale, apoi se scurge. Se fierbe și varza în aceeași cratiță până se albește.

2. Se zrobește păstârnacul într-un vas, împreună cu untul și laptele, apoi se amestecă varza și ceapa verde. Se servește cu încă o bucată de unt. Poate fi pus la rece cel mult o zi, sau congelat. Doar se dezgheață, se acoperă apoi se reîncălzește la microunde, amestecând des, până când este foarte fierbinte.

Rösti cu păstârnac

Ingrediente:

500g de cartofi decojiţi şi raşi

500g de păstârnac mic, decojit şi ras
1 ceapă mare rasă
2 linguriţe de cimbru tocat
75 g de unt topit, plus extra pentru prăjire

Preparare:

1. Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se pun cartofii raşi într-un prosop de bucătărie şi se storc pentru a îndepărta excesul de lichid. Se pun într-un vas împreună cu păstârnacul, ceapa, cimbrul şi untul topit. Se asezonează bine şi se amestecă. Se împarte amestecul în 6 părţi, cărora li se dau forme de chiftele.

2. Se încălzeşte puţin unt într-o tigaie nonaderentă până când face spumă, apoi se prăjeşte fiecare chiftea timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când devine rumenă şi crocantă (probabil va fi necesar să le prăjeşti în două serii). Se pun pe o tavă şi se coc la cuptor timp de 8-10 minute sau până când sunt fragede atunci când sunt împunse cu un cuţit.

Diversificare copii: Pastarnac eco, kg