Banane bio, gi

Banane bio, gi

Produs certificat ecologic. Tara de provenienta: Equador.

Se pastreaza la temperatura camerei.

Pret: 15,00 lei / Kg
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Banana este delicoasa si hranitoare pentru ca furnizeaza organismului energie pe termen lung si ajuta la reducerea stresului, insomniei si depresiei datorita vitaminei B6 din pulpa. O banana de marime medie contine aproximativ 105 calorii, 3 g fibre, 1g proteina, 27 g carbohidrati, 0% grasimi, 22% vitamina B6, 17% vitamina C si 12% potasiu. Mai contine cantitati semnificative de cupru, magneziu, mangan dar si antioxidanti in cantitati mai mici: luteina, zeaxantina, betacaroten.

Vindecare cu Mancare: Banane bio, gi

♥Banana este apreciata de sportivi, pentru ca frunizeaza organismului vitalitate, previne crampele musculare si retentia de apa. Prin continutul bogat de vitamina B6 si C dar bogata si in minerale, cum ar fi cuprul, magneziul, manganul si potasiul, impreuna ajuta la intarirea oaselor, intareste imunitatea organismului si previne imbatranirea prematura.

♥Bananele sunt ideale in timpul diareei si previne constipatia; continutul bogat in fibre solubile ajuta la normalizarea miscarilor intestinale si imbunatateste absorbtia de nutrienti.

♥In functie de gradul lor de maturitate, banana isi schimba proprietatile nutritionale si curative; daca nu este coapta, o banana furnizeaza organismului energie pe termen lung datorita amidonului lent asimilabil iar cantitatea de minerale si vitamine din pulpa este mai mare insa fructul este mai greu de digerat. La banana coapta amidonul pe care il contine se transforma in glucoza.

♥Conform unor studii realizate la Universitatea din Hong Kong, Departamentul de Biochimie, specialistii au descoperit o proteina numita “banana lectina” care se regaseste numai in pulpa bananelor coapte. Acesta proteina s-ar spune ca este imunoprotectoare, este agent antitumoral si previne multiplicarea virala.

Retete: Banane bio, gi

Sfat de consum

Bananele sunt dulci, potrivite in milksake-uri, adaugate in amestec la iaurt sau salate de fructe, foarte gustoase cu cereale, folosite in retetele de prajituri, inghetata dar si ca simple gustari.

Mousse de banane cu scrotisoara

Ingrediente: 4 banane bine coapte, 1 lamaie, 60 g branza de vaci, 1 lingurita de scortisoara pudra, 2 linguri de miere, 3 albusuri de ou, sare

Mod de preparare: Stoarceti lamaia. Dupa ce ati curatat bananele, taiati-le rondele, puneti-le intr-un castron si stropiti-le cu zeama de lamaie. Mixati totul cu branza de vaci pentru a obtine un piure fin. Adaugati scortisoara si mierea si amestecati bine.

Separat, intr-un castron mare, bateti spuma tare albusurile de ou, cu 1 praf de sare.

Incorporati delicat piureul de banana si branza de vaci in albusuri, amestecati continutul de jos in sus pentru a nu se lasa albusurile. Repartizati spuma in cupe si puneti-le in frigider 60 de minute.

Cupele cu mousse pot fi servite ca atare sau impreuna cu o salata de fructe exotice sau un amestec de fructe rosii.

Diversificare copii: Banane bio, gi