Salata asiatica cu telina si pere
Ingrediente salata: 230 g telina radacina, 200 g pere, 110 g tulpina de telina, 7-8 frunze de telina, 60 g alune de padure, 60 g parmezan
Ingrediente sos: 1 lingura otet balsamic, 1 lingura suc de lamaie, 3 linguri ulei, 1 lingurita mustar, 1 lingurita miere, sare si piper dupa gust
Mod de preparare: se preincalzeste cutorul la 200°C. Alunele de padure se rumenesc pentru aprox. 8 – 10 minute.
Se pregateste vinegreta. Se amesteca mustarul cu mierea, cu otetul si sucul de lamaie. Se adauga uleiul si se amesteca totul intr-un blender sau cu mana. Se asezoneaza cu sare si piper.
Toate ingredientele, mai putin parmezanul se pun intr-un castron impreuna cu vinegreta cu mustar (se va folosi doar jumate din sos, restul se pastreaza pentru mai tarziu).
Se serveste in castroane mici cu parmezan ras imprastiat ici-colo.