Mangoldul - pentru o calitate mai buna a sangelui

Mangoldul p?streaz? o cantitate atractiv? de Fier. Fierul este important pentru men?inerea st?rii de s?n?tate a sistemului circulator. În plus, prezen?a de vitamina K în mangold încurajeaz? coagularea sângelui s?n?tos, ?i ajut? la prevenirea vân?t?ilor extreme ?i a sângerarii. Ca urmare, trebuie s? men?ine?i reserve din aceast? legume cu frunze pentru a v? asigura c? sângele dvs. este bun.

 

Din cauza densit??ii sale ridicate de nutrien?i ?i a valorilor calorice ?i de gr?sime foarte sc?zute, mangoldul este într-adev?r un element sugerat al dietei pentru to?i cei care caut? s? renun?e la greutatea suplimentar? nedorit?.

 

Mangoldul este, probabil, super-alimentul care este cunoscut pentru calit??ile sale preventive datorit? fibrei, clorofilei, fitochimicalelor, împreun? cu alte culori de plante pe care le include. Cercet?rile au descoperit c? legumele verzi sunt deosebit de avantajoase pentru de cancerul de colon.

 

Con?ine un flavonoid numit acid siringic, care previne degenerarea ficatului ?i scade enzimele hepatice în sânge. Acest lucru face mangoldul un tonic perfect dup? o noapte de indulgen?? - sau s?-l ave?i în fiecare zi pentru îmbun?t??irea func?iei hepatice în general!

 

Ca un blocant de calciu natural, magneziul prezent în mangold previne excesul de calciu în celulele nervoase ?i astfel, de asemenea, activarea nervului. Astfel, ajut? la mentinerea nervilor relaxa?i. Supra-activarea acestor celule duce la contrac?ie excesiv?, rezultând în condi?ii cum ar fi crampe musculare, dureri, oboseal?, hipertensiune arterial?, migrene si spasme musculare.

 

 

 

Mangoldul con?ine cantit??i considerabile de oxala?i, care atunci când sunt prea concentrate în organism, se pot cristaliza ?i crea probleme de s?n?tate. Deci, evita?i consumul de mangold, dac? ave?i o problem? de rinichi sau cu vezica biliar? existenta sau netratat?. În afar? de asta, oxala?ii interfereaz? cu absorb?ia de calciu din organism.