Branzeturi din lapte de capra de la Manastirea Barnova

BRANZETURILE de la MANASTIREA BARNOVA se pot comanda in aceasta saptamana in limita stocului disponibil si apoi la comanda (mail la comenzi@legumefericite.ro)pentru saptamana urmatoare.

Sunt facute din lapte crud (putina sare in cazul telemelei). Chefirul este amestec de lapte crud si lapte fiert iar cheagul folosit este cel obtinut dupa metoda traditionala si veche de cand lumea, din stomacul iezilor.

Gust diafan la URDA - preferata mea recunosc!

Branzica Dafina este cea alba si cea cu carbune vegetal - acestea sunt facute de Parintele Staret in persoana. Facute cu mult dichis si mare atentie la temperatura laptelui. Sunt trei bucati in caserola.. Merita incercate!

Partintele este foarte mandru de transa de astazi de telemea de capra - super maturata, super gust

Pentru a vedea toate produsele pe care le avem disponibile in saptamana urmatoare click aici

Despre laptele de capra...

 

 

 

Se presupune c? laptele de capr? a fost primul lapte  care a servit consumului uman.

Consumul de lapte de capr?, preventiv sau curativ, cre?te imunitatea organismului, înl?tur? oboseala, men?ine nivelul tensiunii în limite normale, previne îmb?trânirea.

În compara?ie cu cel de vac?, laptele de capr? are în compozi?ia sa mai mult potasiu, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, sodiu, seleniu, zinc, acid citric ?i triptofan.

De asemenea, laptele de capr? con?ine vitaminele A, B1, B2, C ?i E.

Caprele reprezint? pentru om o surs? de hran? ieftin? ?i nepoluat?, cu valoare biologic? ridicat?. Laptele de capr? reprezint? un aliment cu deosebite calit??i nutritive ?i dietetice. Poate fi consumat imediat dup? mulgere, de c?tre copii sau de b?trâni.

Este foarte important faptul c? laptele  de capr? poate fi consumat sub form? crud?, riscul de transmitere a tuberculozei fiind redus (un caz la o mie de oameni), fa?? de peste 60% în cazul consumului de lapte crud de vac?.

 

 

Fiind bogat în calciu, are rol important în alimenta?ia copiilor, care ar trebui s? bea mai mult lapte de capr? ?i s? consume iaurturi ?i brânzeturi, pentru a dobândi un sistem osos s?n?tos. Laptele de capr? are mai pu?ine gr?simi ?i mai pu?in colesterol decât laptele de vac?.

Brânza din lapte de capr? are pân? la de 4 ori mai pu?ine calorii decât cea de vac?; de aceea este recomandat? în cura de sl?bire. Laptele de capr? este recomandat bolnavilor de tuberculoz?, pentru înt?rirea organismului, iar prin aportul de minerale previne  anemia ?i demineralizarea osoas?.

Datorit? propriet??ilor dietetice, având un con?inut mic de trigliceride este indicat diabeticilor, deoarece regleaz? nivelul de insulin? în organism, previne diabetul de tip II, protejeaz? sistemul cardiovascular, previne ateroscleroza, ?i stabilizeaz? tensiunea arterial?.

Prin cercet?ri medicale s-a dovedit c? laptele de capr? poate reduce pân? la 55% riscul de cancer la sân. Cura de lapte de capr? are efecte imediate: red? vioiciunea, capacitatea de a lupta cu bolile,inclusiv cu cancerul. Mul?i speciali?ti recomand? chefirul ob?inut din laptele de capr? în dieta bolnavilor de SIDA.

În cadrul m?n?stirii, din laptele de capr? se ob?in urm?toarele produse: unt , ca?, telemea, urd?, chefir, s?pun, brânz? lactic?  cu diferite condimente ?i brânz? lactic? cu carbon vegetal.