Sfat de consum
Merele pot fi servite ca atare, coapte, fie sub forma de compot, jeleu sau sos dar si in mancaruri fine si usoare. Pulpa sau sucul de mere au un efect antioxidant mai scazut decat fructul ca atare, deoarece substantele responsabile cu acest efect se gasesc mai ales in coaja fructului.
Suc din mere si castraveti
Ingrediente: 1- 2 castraveti, 1 mar marime medie, 2 tulpini de telina, 10g ghimbir proaspat, ½ lamaie
Mod de preparare: se spala toate fructele si legumele fara sa fie nevoie sa indepartam coaja bogata in vitamine. Puneti in storcatorul de fructe mai intai castravetii, apoi merele, ghimbirul, lamaia si tulpinile de telina. Sucul astfel obtinut se bea cu o jumatate de ora inainte de masa sau la 3 ore dupa masa.
Nota suplimentara: incarcat cu siliciu dar si cu o multitudine de minerale si vitamine previne deshidratarea, hraneste pielea de la interior la exterior si asigura rezistenta parului.
Salata cu cicoare, mere si nuci
Ingrediente: 6 capete de cicoare, ½ ceapa rosie, taiata subtire, 2 mere (cu miezul scos, injumatatite, feliate), 2 linguri nuci
Pentru dressing: 150 ml smantana, 50 ml maioneza, 1 lingura mustar Dijon, 1 lingura otet de vin alb si 100 g branza Roquefort
Mod de preparare: puneti cicoarea, ceapa, merele si nucile intr-un castron mare. Amestecati bine. Pentru dressing, mixati smantana, maioneza, mustarul, otetul de vin alb si branza. Adaugati putina apa calda daca amestecul este prea gros. Pentru servire, stropiti salata cu o parte din amestecul pentru dressing si amestecati bine. Garnisiti cu extra Roquefort si serviti mai mult dressing alaturi pentru servire.