Dovlecel Patison

Dovlecel Patison

Dovleclul Patison se vinde la bucata, poate sa aiba de 3-400 grame la 1kg.

Serviti-l umplut la cuptor..

 

 

Dovleceii si zucchini apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii si castravetii.In Moldova dovlecelul se numeste dovleac iar dovleacul se numeste bostan.

Se pastreaza in pungi de plastic perforate la temperatura de 0 - 2 grade Celsius.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Ca principii nutritive dovleceii contin cantitati reduse de glucide; atat miezul cat si coaja sunt bogate in saruri minerale precum potasiu, mangan, magneziu, fier, fosfor si zinc.  Este o sursa excelenta de vitamina C, vitamina B6, B9, beta-caroten precum si proteine impreuna cu fibre usor digerabile. Are un continut bun de tiamina, niacina si acid pantotenic. Dovleceii Patison si zucchini apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii si castravetii.

Vindecare cu Mancare: Dovlecel Patison

♥ Dovleceii sunt recomandati persoanelor care vor sa slabeasca datorita continutului scazut in calorii.

♥ Daca aveti puncte negre sau probleme asemanatoare ale pielii, o felie sau doua de dovlecel sau zucchini frecate usor peste zona afectata ajuta pentru combaterea acestor pete neplacute si inestetice uscand pielea si eliminand grasimile in exces.

♥ Este diuretic, in acelasi timp are proprietati laxative si astfel contribuie la evitarea constipatiei fiind indicat persoanelor care au probleme cu sistemul digestiv.

♥ Pentru ca este bogat in acid folic, dovlecelul este recomandat in alimentatia femeilor , inainte si in perioada sarcinii pentru dezvoltarea normala a bebelusilor, fiind necesar in formarea nucleului celular. Vitamina B9 intervine si in formarea globulelor rosii si este importanta in metabolismul unor aminoacizi.

♥ Dovlecelul este un aliment valoros care contribuie la hidratarea si mineralizarea organismului.

Retete: Dovlecel Patison

Diversificare copii: Dovlecel Patison