Suntem obi?nui?i s? ne gândim, de fiecare dat?, la mere ca la un final de mas?. Iat? câteva idei, de la aperitiv la fel principal, care folosesc merele în mânc?ruri fine ?i u?oare. Toate ingredientele se pot g?si u?or, iar g?titul nu dureaz? prea mult :). Unde mai pui c? sunt feluri cu gust surprinz?tor, bogat ?i exotic...

Legume cu mere

Ingrediente:

6 mere mari

3 cepe

3 ro?ii

1 ardei iute

1 lingur? zah?r sau fara

2 linguri?e pudr? chilli

3 linguri ulei

crutoane ?i unt

sare

1 linguri?? coriandru tocat

Preparare:

 

1. T?ia?i legumele în cuburi.

2. Înc?lzi?i bine uleiul într-un vas, ad?uga?i cepele ?i g?ti?i pentru cel pu?in 5 minute.

3. Ad?uga?i ro?iile, ardeiul iute ?i pudra de chilli. G?ti?i pân? când ro?iile devin moi.

4. Ad?uga?i merele, sare ?i zah?r ?i g?ti?i pentru cel pu?in 10 minute

5. T?ia?i câteva felii de pâine în triunghiuri. Aplica?i unt ?i coace?i în cuptorul încins la 200° pân? devine crocant.

6. Înconjura?i legumele cu buc??i de pâine, pres?ra?i coriandru deasupra ?i servi?i.

Salat? cu cicoare, mere ?i nuci

Ingrediente:

6 capete de cicoare

½ ceap? ro?ie, t?iat? sub?ire

2 mere, cu miezul scos, înjum?t??ite, feliate

2 linguri nuci

Pentru dressing:

150 ml smântân?

50 ml maionez?

1 lingur? mu?tar Dijon

1 lingur? o?et de vin alb

100g brânz? Roquefort

Preparare:

  1. Pune?i cicoarea, ceapa, merele ?i nucile într-un castron mare. Amesteca?i bine.
  2. Pentru dressing, mixa?i smântâna, maioneza, mu?tarul, o?etul de vin alb ?i brânza. (Ad?uga?i pu?in? ap? cald? dac? amestecul este prea gros.)
  3. Pentru servire, stropi?i salata cu o parte din amestecul pentru dressing, ?i amesteca?i bine. Garnisi?i cu extra Roquefort ?i servi?i mai mult dressing al?turi pentru ca oamenii s? se poat? servi.