Noutatile lunii februarie: kombucha, carne bio in curand

Buna sa va fie saptamana!

 

In aceasta zi cu soare incepem pregatirea primelor rasaduri din acest an!

Cu turba curate si seminte de incredere, punem primele seminte in alveole si le dam caldura de care au nevoie. Vom produce foarte divers dar daca eveti preferinte nu ezitati sa ni le transmiteti.

 

In oferta noastra au aparut produse noi si vor mai aparea cat de curand si altfele.

Astfel am adus KOMBUCHA – despre care va povestim pe scurt, am vazut ca sunt foarte multe articole despre aceasta ,,ciuperca’’ din care se poate face o bautura vindecatoare.

Microorganisme care traiesc in simbioza, si poarta denumirea de Kombucha pare sa fi aparut in China acum mii de ani. Traiesc si se dezvolta in ceai negru sau verde, se hranesc cu zahar si dau nastere acestei bauturi vii, nepasteurizate. Victor este cel care a descoperit aceasta bautura acum 8-9 ani, in timp ce lucra la Steaua Divina in departamentul de dezvoltare-cercetare-avizare produse noi. A inceput sa o produca singur si sa observe beneficiile pe el insusi, astfel ca treptat a dezvoltat o mica afacere.

Bautura produsa de el este una corecta, continand ceai verde, ceai negru, petale de trandafir sau lavanda , culture de kombucha, zahar/miere si apa.

Personal am fost destul de sceptica, cand am auzit cuvantul ,, zahar’’ , dar inteleg ca acesta este invertit in timpul procesului de fermentatie, iar bautura ramane sa ofere beneficii extraordinare organismului. Am citit ca nu se recomanda in cazul gastritelor (dar o voi incerca pe pielea mea), insa normalizeaza tranzitul intestinal, regleaz? flora intestinal?, are efecte antivirale si antibacteriene, detoxifica organismul, reduce nivelul colesterolului, echilibreaza aciditatea din corp, faciliteaza absorbtia mineralelor, stimuleaza circulatia sanguina si va las sa va mai documentati, pentru par sa fie foarte multe beneficiile..

In curand pentru cei interesati vom avea in oferta CARNE BIO, mai exact piept de pui bio si pulpe de pui bio, piept de curcan bio, ceafa/cotlet de porc bio si escalop de manzat – in stare proaspata – aduse de la ferme certificate ecologic din Italia.

 

In privinta legumelor culegem ultimele verze din solar si dam startul la culesul usturoiului verde(dar micut) din solar. Pentru cei care au nevoie de radacinoase pentru bebelusi va recomandam sa congelati pentru ca stocul este foarte redus si vor fi probabil doua-trei luni fara stoc.

Va rugam pentru clementa si intelegere in privinta verduturilor, care desi sunt culese chiar in ziua livrarii, arata destul de ofilite si asta pentru ca sunt deshidratate din cauza temperaturilor scazute. Va putem recomanda hidratarea acestora intr-un castron cu apa inainte de consum cu 30'. De asemenea, orice probleme intampinati nu ezitati sa ne contactati, ne dorim o solutionarea a acestora si nu vanzarea cu orice scop a unor produse obtinute cu greu.

 

Sa aveti zile cu soare si voie buna!

 

Mihaela Buligoanea/ Legume fericite