Cimbru bio proaspat

Cimbru bio proaspat

Se intrebuinteaza frunzele proaspete sau uscate.Se pastreaza proaspat in compartimentul de legume al frigiderului sau uscat intr-un recipient etans, intr-un loc intunecos si rece; cimbrul proaspat poate fi congelat. Cimbru certificat RO-ECO-007

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Planta aromata perena, mereu verde, jumatate ierboasa, jumatate lemnoasa. Aroma cimbrului este data de uleiurile esentiale pe care le contine, in special tymolul, carvacrolul dar si flavonida si taninul.

Se consuma cu grija , se pune intreg si proaspat in mancare si se scoate inainte de a o servi (isi degaja intreaga aroma in timpul gatitului).

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iulie si August

Vindecare cu Mancare: Cimbru bio proaspat

Cimbrul stimuleaza digestia, calmeaza tusea si ajuta la eliberarea cailor respiratorii de mucus. Cimbrul actioneaza ca un antiseptic pentru ranile faringelui si laringelui.

Reduce balonarea.

Retete: Cimbru bio proaspat

Sfaturi pentru gatit: in mancare este suficient sa se puna cantitati mici de cimbru; se asociaza bine cu rozmarin, oregano, salvie. Se poate utiliza la mancarurile cu carne, carne grasa de vanat, varza, cu peste, supe aromatice, dulci, sosuri si salate; la muraturi impreuna cu mararul.

Diversificare copii: Cimbru bio proaspat