Tomatele contin vitamine - A, B1, B2, B3, P, C, glucide , protide, acizi organici, saruri minerale (Ca, Fe, P, K) si altele, avand o valoare energetica de 20-35kcal/100g.
Fructele de tomate se pot consuma in stare proaspata, ca salata sau preparate in diferite mancaruri dar si uscate; sunt o sursa importanta pentru conserve - sucuri, bulion, pasta, tomate in bulion.
Vindecare cu Mancare: REDUS Rosii cherry in apa
Retete: REDUS Rosii cherry in apa
Rosii cherry glazurate in ulei de masline
ingrediente: 15-20 rosii cherry, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura pasta de busuioc - pesto, sare de mare.mod de preparare: rosiile se clatesc intr-un jet de apa rece; se incinge uleiul intr-o tigaie. Adaugati pasta de busuioc si tineti pe foc 30 de secunde. Adaugati rosiile si prajiti timp de doua minute, amestecand in continuu, pana cand rosiile incep sa crape.Mutati preparatul pe un platou adanc, condimentati dupa gust si marinati la temperatura camerei, intre 3 si 12 ore, inainte de servire.