Mazarea - plina de antioxidanti

Saptamana aceasta gatim mazare.

O cea?c? (125-ml) de maz?re are aproape jum?tate din nevoile noastre zilnice de vitamina C. Vitamina C ajut? la cre?terea ?i repararea ?esuturilor, ?i la crearea colagenului, o protein? utilizat? în crearea de cartilaj, piele si tendoane. Este, de asemenea, crucial? pentru absorb?ia de fier. Deoarece vitamina C este solubil? în ap?, corpul dvs. nu o poate stoca..

 

Acidul folic prezent în maz?re are un impact asupra s?n?t??ii mintale. Un studiu publicat în Jurnalul de tulburari afective a constatat c? un aport scazut de acid folic a crescut riscul de simptome depresive melancolice. Persoanele deprimate sunt de asemenea sf?tuite s? m?nânce alimente bogate în antioxidan?i pe care mazarea le are în cantit??i ample.

 

Con?ine un polifenol numit coumestrol - care a fost studiat pentru capacitatea de a combate cancerul de stomac. Un studio realizat în Mexic a ar?tat c? un consum zilnic de maz?re verde, împreun? cu alte legume proaspete, poate reduce în mod semnificativ riscul de cancer gastric.

 

Ea este, de asemenea, de ajutor în anti-îmb?trânirea pielii. Antioxidan?ii care sunt prezen?i în aceasta, cum ar fi flavonoidele, catechina, epicatechina, carotenoidele, alfa-carotenul, etc sunt utile în prevenirea procesului de îmb?trânire a pielii ?i tind s? ofere o str?lucire natural? a pielii.

 

Atunci când vorbim despre “propriet??i maz?re”, nu putem s? nu men?ion?m efectul ei benefic asupra sistemului digestiv: surs? excelenta de fibre, consumul de maz?re previne constipa?ia, îmbun?t??e?te digestia ?i procesul de eliminare al toxinelor din organism ?i regleaz? nivelul glicemiei, fiind extrem de bogat? în proteine ?i fibre si oferindu-?i o senza?ie de sa?ietate de lung? durat? f?r? a-?i pune în pericol silueta. De asemenea, ajut? ?i la reglarea absorb?iei zah?rului în organism, ceea ce previne poftele de dulce.

 

Maz?rea poate ajuta, de asemenea, la satisfacerea nevoilor de fier. O jum?tate de por?ie con?ine 1,2 miligrame de fier. Majoritatea fierului pe care îl consuma?i poate fi g?sit în hemoglobin?, proteina responsabil? pentru transportul de oxigen în tot corpul. Aportul  necorespunz?tor de fier scade livrarea de oxigen facându-v? s? v? sim?i?i obositi, sc?zând capacitatea de concentrare ?i crescând riscul de infec?ie. Nevoile de fier variaz? în func?ie de vârst? ?i sex. B?rba?ii ?i femeile peste vârsta de 51 au nevoie de 8 mg de fier pe zi, iar femeile de 19 - 50 ani au nevoie de 18 miligrame pe zi.