Suntem obi?nui?i s? ne gândim, de fiecare dat?, la mere ca la un final de mas?. Iat? câteva idei, de la aperitiv la fel principal, care folosesc merele în mânc?ruri fine ?i u?oare. Toate ingredientele se pot g?si u?or, iar g?titul nu dureaz? prea mult :). Unde mai pui c? sunt feluri cu gust surprinz?tor, bogat ?i exotic...
Legume cu mere
Ingrediente:
6 mere mari
3 cepe
3 ro?ii
1 ardei iute
1 lingur? zah?r sau fara
2 linguri?e pudr? chilli
3 linguri ulei
crutoane ?i unt
sare
1 linguri?? coriandru tocat
Preparare:
1. T?ia?i legumele în cuburi.
2. Înc?lzi?i bine uleiul într-un vas, ad?uga?i cepele ?i g?ti?i pentru cel pu?in 5 minute.
3. Ad?uga?i ro?iile, ardeiul iute ?i pudra de chilli. G?ti?i pân? când ro?iile devin moi.
4. Ad?uga?i merele, sare ?i zah?r ?i g?ti?i pentru cel pu?in 10 minute
5. T?ia?i câteva felii de pâine în triunghiuri. Aplica?i unt ?i coace?i în cuptorul încins la 200° pân? devine crocant.
6. Înconjura?i legumele cu buc??i de pâine, pres?ra?i coriandru deasupra ?i servi?i.
Salat? cu cicoare, mere ?i nuci
Ingrediente:
6 capete de cicoare
˝ ceap? ro?ie, t?iat? sub?ire
2 mere, cu miezul scos, înjum?t??ite, feliate
2 linguri nuci
Pentru dressing:
150 ml smântân?
50 ml maionez?
1 lingur? mu?tar Dijon
1 lingur? o?et de vin alb
100g brânz? Roquefort
Preparare:
- Pune?i cicoarea, ceapa, merele ?i nucile într-un castron mare. Amesteca?i bine.
- Pentru dressing, mixa?i smântâna, maioneza, mu?tarul, o?etul de vin alb ?i brânza. (Ad?uga?i pu?in? ap? cald? dac? amestecul este prea gros.)
- Pentru servire, stropi?i salata cu o parte din amestecul pentru dressing, ?i amesteca?i bine. Garnisi?i cu extra Roquefort ?i servi?i mai mult dressing al?turi pentru ca oamenii s? se poat? servi.