Invitatie la ceai..

7 octombrie 2013

 

Va invitam la ceai..

 

Plantele cu flori galbene, precum g?lbenelele sau sun?toarea, au acest efect de înc?lzire a organismului. Cea mai bun? form? de administrare este infuzia, care se prepar? cu o linguri?? de flori la o can? cu ap? (250 ml). Se consum? dou?-trei c?ni pe zi. Mai pu?in cunoscut este c? ?i p?p?dia, care de obicei este recomandat? pentru tratamentul problemelor digestive, stimuleaz? eliberarea de c?ldur?. Se pot folosi atât frunzele, florile (în infuzii), cât ?i r?d?cina (în decocturi, dar ele au un efect laxativ mai puternic).

 

 

Busuiocul î?i d? energie

Administrat tot sub form? de ceai fierbinte cu miere, revitalizeaz? rapid organismul ?i ne învioreaz?, ajutându-ne de asemenea s? stop?m procesul gripal în orice faz? a sa, dar mai ales în faza de debut. Se bea foarte cald, înghi?ind lent ?i l?sandu-l s? alunece pe gât, ab?inându-ne s? mânc?m în timpul tratamentului. O doz? de ?oc const? în 6-7 cani cu infuzie de busuioc îndulcit cu miere, b?ute la intervale de 15-30 de minute una de alta.

 

Menta alina durerile de cap

Un alt ceai pentru a trece printr-o iarn? lung? ?i rece, ceaiul de ment? este "excelent pentru sinus ?i condi?iile respiratorii superioare." Deasemenea, este deosebit de delicios amestecat cu l?mâie. Poti alunga durerile de cap prin comprese cu ceai concentrat sau cu ulei esential de menta

 

Cimbrul amelioreaz? tusea

Aceast? iarb? aromatic? pe care o g?se?ti mai degrab? în buc?t?rie este un excelent remediu pentru tuse. Dou? substan?e active din cimbru, thymolul ?i carvacrolul, au efect antimicrobian, dezinfectant ?i expectorant. Asta înseamn? c?, dac? tusea este provocat? de un microb, cimbrul î?i va cur??a c?ile respiratorii. Infuzia o prepari ca de obicei.

 

Din nici un ceai nu trebuie s? lipseasc? mierea. O linguri?? de miere este suficient? pentru a ne produce energie caloric? pentru întreaga zi. Mierea nu se adaug? în ceaiul fierbinte, pentru c? î?i pierde din propriet??i. Ceaiul trebuie s? fie c?ldu?. Se poate consuma ?i separat, ca aliment, în special diminea?a. Efect de înc?lzire are ?i polenul, consumat sub form? de granule sau în amestec cu miere.