Pastarnac crescut natural, leg

Pastarnac crescut natural, leg

Pastarnacul se vinde la legatura de 3 buc.

Se pastreaza la frigider.

 

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Un ingredient care ofera savoare in mancare, pastarnacul este un izvor de energie datorita elementelor nutritive pe care le contine.

Vitaminele B1, B2, B3, C, E, K sunt prezente in radacina de pastarnac la fel si sarurile de potasiu, fosfor, siliciu si cupru.

Pastarnacul odata consumat ajuta tranzitul intestinal si ofera repede senzatia de satietate datorita continutului bogat in fibre.

Mai contine carbohidrati: amidon, fructoza, glucoza, grasimi: acizi nesaturati si sterol.

Vindecare cu Mancare: Pastarnac crescut natural, leg

♥ Pastarnacul este bun pentru oboseala, vindeca sistemul digestiv si poate reduce constipatia.

♥ Tonic - aperitiv si usor diuretic, ajuta la curatarea sangelui prin eliminarea toxinelor.

♥ Ajuta la scaderea valorilor ridicate ale colesterolului si regleaza nivelul zaharului din sange datorita continutului bogat in fibre si potasiu.

Retete: Pastarnac crescut natural, leg

Piure de pastarnac cu varza de Bruxelles

Ingrediente: 1,5kg de pastarnac curatat, 500g varza de Bruxelles gatita, 25g de unt, 200ml de lapte, 1 legatura de ceapa verde tocata

Mod de preparare:

1. Se toaca pastarnacul in bucati mari. Se fierbe timp de 15 minute sau pana cand devine foarte moale, apoi se scurge. Se fierbe si varza in aceeasi cratita pana se albeste.

2. Se zrobeste pastarnacul intr-un vas, impreuna cu untul si laptele, apoi se amesteca varza si ceapa verde. Se serveste cu inca o bucata de unt. Poate fi pus la rece cel mult o zi, sau congelat. Doar se dezgheata, se acopera apoi se reincalzeste, amestecand des, pana cand este foarte fierbinte.

Rösti cu pastarnac

Ingrediente: 500g de cartofi decojiti si rasi, 500g de pastarnac mic, decojit si ras, 1 ceapa mare rasa, 2 lingurite de cimbru tocat, 75 g de unt topit, plus extra pentru prajire

Mod de preparare:

1. Se încalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se pun cartofii rasi intr-un prosop de bucatarie si se storc pentru a indeparta excesul de lichid. Se pun intr-un vas impreuna cu pastarnacul, ceapa, cimbrul si untul topit. Se asezoneaza bine si se amesteca. Se imparte amestecul in 6 parti, carora li se dau forme de chiftele.

2. Se incalzeste putin unt intr-o tigaie nonaderenta pana cand face spuma, apoi se prajeste fiecare chiftea timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine rumena si crocanta (probabil va fi necesar sa le prajeşti in doua serii). Se pun pe o tava si se coc la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand sunt fragede atunci cand sunt impunse cu un cutit.

Diversificare copii: Pastarnac crescut natural, leg