Salata verde creata eco_ultimele buc

Salata verde creata eco_ultimele buc

Salata verde creata, soi lollo bionda. Se vinde la bucata. Dimensiunile difera in functie de sezon.

Se pastreaza la 2-4�C in pungi de plastic sau in castron acoperit cu folie alimentara (spalata si uscata).

Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007.

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Salata verde contine intre 1 si 1.4% protide, 1% hidrati de carbon, potasiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitamina B1, B2, niacina, vitamina C si vitamina E.

O excelenta planta aperitiva, favorizeaza digestia si este usor laxativa.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie

Vindecare cu Mancare: Salata verde creata eco_ultimele buc

Salata calmeaza inflamatiile dureroase ale ficatului, vezicii biliare si intestinelor;

Se recomanda in nefrita, litiaza urica, guta si artrita;

Se recomanda contra degeraturilor, resorbtia furunculelor si panaritiului.

Salata verde manifesta o actiune decongestionanta in cuperoza, recomandandu-se totodata tenurilor uscate.

Folosita abundent in masa de seara favorizeaza un somn linistit si combate constipatia.

Semintele au si ele proprietati ale tusei fiind calmante ale tusei, antispastice, se pot folosi la igiena oculara etc

Retete: Salata verde creata eco_ultimele buc

Supă de salată verde

Ingrediente:

1 cana ceapa verde, taiata fin

1 catel de usturoi, taiat fin

3 linguri unt nesarat

3/4 linguriță coriandru, tocat

3/4 linguriță sare

1/4 linguriță piper negru, măcinat

3/4 cană cartofi, curățați de coajă și tăiați cubulețe

8 căni frunze de salată, rupte cu mâna

3 căni apă

Preparare:

1. Într-o oală de dimensiuni mari, călește, pe foc mic, ceapa și usturoiul, în 2 linguri cu unt. Amestecă până când verdețurile se înmoaie, respectiv 3-5 minute.

2. Adaugă coriandrul, sarea și piperul și lasă totul pe foc încă un minut.

3. Adaugă cubulețele de cartofi, frunzele de salata și apa și lasă supa să dea în clocot. Lasă focul mai mic și acoperă oala cu un capac. Supa trebuie să stea la fiert până când cartofii devin moi, respectiv aproximativ 10 minute.

4. Toarna supa intr-un blender și păseaz-o bine, apoi transferă crema astfel obținută într-o cratiță.

5. Pune supa crema la fiert, apoi adauga untul ramas, precum si sare si piperul, dupa gust.

 

 

 

Diversificare copii: Salata verde creata eco_ultimele buc