Supă de salată verde
Ingrediente:
1 cana ceapa verde, taiata fin
1 catel de usturoi, taiat fin
3 linguri unt nesarat
3/4 linguriță coriandru, tocat
3/4 linguriță sare
1/4 linguriță piper negru, măcinat
3/4 cană cartofi, curățați de coajă și tăiați cubulețe
8 căni frunze de salată, rupte cu mâna
3 căni apă
Preparare:
1. Într-o oală de dimensiuni mari, călește, pe foc mic, ceapa și usturoiul, în 2 linguri cu unt. Amestecă până când verdețurile se înmoaie, respectiv 3-5 minute.
2. Adaugă coriandrul, sarea și piperul și lasă totul pe foc încă un minut.
3. Adaugă cubulețele de cartofi, frunzele de salata și apa și lasă supa să dea în clocot. Lasă focul mai mic și acoperă oala cu un capac. Supa trebuie să stea la fiert până când cartofii devin moi, respectiv aproximativ 10 minute.
4. Toarna supa intr-un blender și păseaz-o bine, apoi transferă crema astfel obținută într-o cratiță.
5. Pune supa crema la fiert, apoi adauga untul ramas, precum si sare si piperul, dupa gust.