Rucola eco

Rucola eco

Greutate neta 70g. Rucola este de cultura, cu frunza lata si foarte aromata.

Produs bio certificat RO-ECO-007

Acest produs nu este disponibil momentan.

Rucola face parte din familia cruciferelor, fiind foarte bogata in potasiu si vitamina C, contine si vitamina A, fosfor, omega 3 si omega 6.

Frunzele de rucola au o aroma puternica, taria acestora crescand odata cu varsta.

Aroma poate fi descrisa ca fiind asemanatoare nucii avand gust usor amarui.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie

Vindecare cu Mancare: Rucola eco

Rucola este:

-  antioxidantă;

-  antiscorbutică;

- antibacteriană;

- diuretică (radacina).

Retete: Rucola eco

Spaghetti cu rucola

Ingrediente:

130-150 gr spaghete

2 pumni de frunze de rucola

1 cățel de usturoi

2 linguri cu ulei (extravirgin de măsline de preferat)

sare,

Parmezan ras

Preparare:

Se pune apa la fiert pentru paste și când începe să clocotească se adaugă pastele și sarea grunjoasă necesară. Se lasă la fiert cât scrie pe pachet.

În ultimul minut de fierbere al pastelor se pun într-o tigaie 2 linguri de ulei și un cățel de usturoi necurat însă strivit ușor cu lama cuțitului cât să poată lăsa aroma în ulei. Incălzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca să nu se ardă usturoiul. 

În ultimele 20-30 secunde înainte să se termine timpul de fierbere al pastelor adăugăm în apa lor frunzele de rucola și amestecăm. Lăsăm să fiarbă pâna se termină timpul prevăzut pentru paste și scurgem totul prin strecurătoare. 

Răsturnăm pastele împreună cu rucola în tigaia cu uleiul și usturoiul, și imediat stingem flacăra (cea de la tigaia cu ulei), Amestecăm însă bine și scoatem usturoiul pe care îl aruncăm. 

Servim pastele impreună cu rucola care trebuie să fie doar puțin opărita și nu fiartă pâna la refuz căci își va pierde gustul specific. 

Dacă vrem radem deasupra puțină brânză (parmezan)

 

 

Omletă cu rucola

 

Ingrediente:

4 ouă

100 g cascaval

15 măsline negre

1 roșie

3 lingurițe sos de rosii

sare și piper după gust

câteva fire de rucola

 

Preparare:

Spargeți ouăle într-un bol și mixați-le cu sare și piper. Omleta va ieși mai pufoasă, astfel. Puneți tigaia la încins și turnați ouăle. Dați focul mai mic, presărați pe toată suprafața cașcavalul razuit și acoperiți cu un capac. Când omleta s-a copt puțin puneți din loc în loc feliile de roșii și sosul de roșii, aranjați frumos și maslinele ( cele închise la culoare sunt mai de impact în ceea ce privește aspectul) iar la final puneți frunzele de rucola. Acoperiâi din nou cu capacul și lăsați până ce oul este complet făcut.

POFTA MARE!

 

 

Diversificare copii: Rucola eco