Gulie eco

Gulie eco

Se vinde la bucata. Gulia sora cu varza se vinde la bucata si se patreaza la 2-4°C.

Alba sau mov gustul este aproape identic. Acum in gradina este cea alba. Produs ecologic.

Certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Se cultiva pentru tulpina tuberizata, care se consuma preparata sau cruda; chiar si frunzele de gulioare tinere se pot consuma. Are o valoare energetica de 24-37kcal/100g, un continut ridicat de glucide, protide si vitamina C.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Iunie, Iulie, August, Septembrie si Octombrie

Vindecare cu Mancare: Gulie eco

♥ Această legumă are un efect benefic asupra copiilor care suferă de rahitism. Gulia crudă are proprietăți tonice și mineralizante, iar sucul proaspăt obținut din această legumă, combinat cu sucul de țelină, întărește sistemul osos.

♥ În același timp, cei care consumă frecvent gulii pot să scape chiar și de contracțiile musculare dureroase.

♥ Nivelurile ridicate de anti-oxidant în gulie ajută în lupta împotriva astmului și problemelor  pulmonare. Includeți această legumă în mod regulat ca ingredient de baza in sucuri, eventual, in amestec cu morcovi, țelină și mere verzi.

♥ Gulia conține multe dintre fitochimicalele considerate esențiale în prevenirea cancerului, inclusiv glucozinolați, care ajuta la detoxifierea ficatului. Capacitatea antioxidantă mare a guliei ajută la limitarea daunelor asupra celulelor, care sunt larg legate de multe tipuri de cancer.

♥ Este benefică în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și reduce, de asemenea, afecțiunile de sanatate cum ar fi diabetul și hipoglicemia.

♥ Ajută  la stimularea sistemului imunitar, prevenind toate tipurile de condiții, de la gripă la boli cardiovasculare și cancer. Este plină de vitamine care stimulează nu doar sistemul imunitar, dar și regenerează furnizarea de vitamina E. Contine vitamine care stimulează nu doar sistemul imunitar, dar și regenerează furnizarea de vitamina E.

Retete: Gulie eco

Supă gulii

Ingrediente:

3 gulii medii

1 morcov mic

1 bucățică rădăcină de țelină

1 ceapă mică 200 ml smântână 2 ouă câteva fire de mărar sare, piper puțin ulei sau unt Preparare: Morcovul, țelina și ceapa se toacă mărunt sau se dau pe răzatoare.

Se călesc în puțin ulei sau unt pana se înmoaie. Guliile se curăță de coajă și se răzuiesc sau se taie felii, cum preferați... Se adaugă peste zarzavaturi și se acoperă cu 1.5 l apa. Se pune sare și piper și se lasă la fiert aprox 20 minute. Cand guliile sunt fierte se separă albușurile de gălbenușuri. Albușul bătut se toarnă încet în supă șă se faca zdrențe.

Galbenușurile se bat și se amestecă cu smântână. Se dizolvă apoi cu 3-4 polonice supa fierbinte. Se dă focul la minim și se toarnă incet in oală, să nu se brânzească. Se lasă să clocotească 1 minut, apoi se adaugă mărarul tocat și se stinge focul. Mai potriviți de sare. Supa de gulii se servește cu crutoane sau cuburi de cașcaval.

 

Mâncare scăzută de gulii

Ingrediente:

2-3 gulii mai maricele

2-3 linguri de ulei de masline

2 linguri scuturate cu faina

1 ceapa mai maricica

3-4 catei de usturoi  bete de marar uscat  jumatate de legatura de marar frunze

4-5 linguri de smantana

1 lingura de vegeta (de casa)

sare si piper dupa gust

Preparare: Se curata si se spala toate ingredientele. Guliile se dau pe razatoarea de mere si se pun intr-un vas cu apa cu vegeta. Se fierb circa 5-7 minute. Intre timp, intr-un alt vas se pune uleiul si ceapa tocata marunt, se caleste si cand este gata se adauga usturoiul pisat marunt si se caleste in continuare inca 2-3 minute.  Se ia de pe foc. Guliile se scurg de apa in care au fiert dar avem grija sa pastram apa. Dupe ce le-am scurs le adaugam peste ceapa si usturoi, saram si piperam si punem din nou pe foc impreuna si cu betele de marar.  Amestecam bine si punem, in ploaie, faina amestecam bine din nou sa nu se faca cocoloase si treptat adaugam apa in care au fiert guliile. Nu punem toata odata ci treptat. Cand vedem ca s-a ingrosat putin mancarea nu mai adaugam apa.  Fierbem cinci minute, in timpul asta adaugam in mancare mararul tocat proaspat si scoatem betele.  La sfarsit adaugam smantana si amestecam. Servim simplu cu paine prajita daca este post (se poate renunta si la smantana atunci) sau cu chiftele sau friptura langa.

Diversificare copii: Gulie eco