Nuca miez, 200g_limitat

Nuca miez, 200g_limitat

Miez de nuci bio la pachetele de 200 g.

Certificat RO-ECO-007.

Se pastreaza in pungi de hartie, intr-un loc aerisit, ferit de lumina si umiditate

Acest produs nu este disponibil momentan.

Miezul de nuca sau samanta conține foarte puțină apă, protide 15%, grăsimi 63%, hidrați de carbon 14%, săruri de Na 4mg%, K 545mg%, Ca 70mg%, P 430mg%, vitamina A 4mg%, vitamina B1 0,35mg%, riboflavină 0,10 mg%, niacin 1mg%, vitamina C 15mg%. Frunzele conțin taninuri elagice 4-5%, inozitol, juglonă, cantități mici de ulei volatil. Pericarpul conține juglonă (5 hidroxil 1-4 naftochinonă), taninuri, ulei eteric, clorofile, amidon, pectine, acizi organici. Juglona formează o combinație cu proteinele din piele și dă o colorație brună. (sursa Wikipedia)

Vindecare cu Mancare: Nuca miez, 200g_limitat

♥ Deoarece sunt bogate in acizi grași omega 3, nucile sunt excelente pentru sănătatea cerebrala. Creierul este format în mare parte din grăsimi, care stimulează producția de noi celule cerebrale. Astfel, nucile ajută creierul să functioneze la cote maxime. În plus, nucile reduc riscul de hiperactivitate, probleme de învățare și de comportament.

♥ Razele puternice ale soarelui, radicalii liberi, vântul, umezeala, aerul uscat, frigul, toți acești factori grăbesc îmbătrânirea pielii, dar cercetătorii arată că o mână de nuci pe zi poate amâna semnele îmbătrânirii premature, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Substanțele antioxidante formează un scut împotriva factorilor nocivi, protejând celulele și prelungindu-le viața.

♥ Durerile de cap și stresul pot fi combătute cu un preparat sub formă de pastă de nuci. Amestecă foarte bine, până se obține o pastă, miezul a zece nuci cu o lingură de miere și adaugă apoi un pahar natural de fructe. Acest preparat are efect energizant și combate stresul. Pentru ca efectul să fie vizibil se recomandă să urmați acest tratament timp de patru săptămâni.

♥ Cercetătorii au analizat efectele unei diete bogate în grasimi polinesaturate (nucile fiind o sursă importantă) pe aproximativ 9.200 de adulți, cu vârste de peste 20 de ani. La sfârșitul studiului s-a observat că particpanții care au optat pentru o dietă bogată în astfel de grăsimi au fost mai feriți de problemele gingivale, riscul scăzând cu până la 30%.

♥ Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întânite în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Puteți combate depresia cu un consum regulat de nuci. Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esenţiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm.

 

Retete: Nuca miez, 200g_limitat

Tagliatele cu nuci și gorgonzola

Ingrediente:

250 grame tagliatele

câțiva sâmburi de nucă

20 grame unt
75 grame gorgonzola
50 grame smântână dulce
sare și piper după gust
parmezan

 

Preparare:

 

Pastele se fierb în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Dacă vă plac "al dente" puteți să reduceți timpul de fierbere cu un minut, pe care îl veți recupera la sfârșit.
În timp ce fierb pastele, pregătim sosul: Într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, punem la încins untul iar apoi miezul de nucă tăiat în bucăți. Apoi adăugăm brânza gorgonzola tăiată bucăți și dăm focul mic, amestecând cu grijă câteva minute până când obținem o pastă omogenă. În final adăugăm smântâna și potrivim de sare. Când pastele sunt fierte, le scurgem de apă și le transferăm direct în tigaie, peste sos, amestecând cu grijă la foc mic încă un minut. 
Pentru a obține pastele "al dente" este foarte important să respectam timpul de fierbere înscris pe ambalajul pastelor. În cazul de față, am redus timpul de fierbere cu un minut pentru a lăsa timp pastelor să mai fiarbă un minut in tigaie împreuna cu sosul. De asemenea, pastele nu se mai trec prin apă rece, ci se scurg doar de apa în care s-au fiert și se transferă direct în tigaie, peste sos, pentru a nu le opri din fierbere. 
Sevim cu parmezan si cu piper proaspat macinat.

Altfel de legume la cuptor

 

Ingrediente:

1 conopidă

½ dovleac
3 morcovi mari

3 linguri ulei de măsline
1 lingură unt

1 cățel de usturoi, tocat mărunt (sau mai mulți, după gust) 
4- 5 linguri cu vârf, pesmet
1 mână de nuci prăjite (tocate grosier)
1 lingură rasă, boia dulce sau iute, dupa preferință

coaja rasă de la 1 lămâie
sare
piper

Preparare:

Desfaceți conopida în buchetele mici și tăiați cubulețe dovleacul și morcovii curățați, astfel încât, legumele să fie aproximativ de aceeași mărime.


Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți cu 2 linguri de ulei și presărați sare (eu am amestecat într-un bol mare toate legumele cu ulei și sare, prin scuturare, apoi le-am pus în tava tapetată cu hartie). 

Dați la cuptorul bine încins pentru 30 min, la foc potrivit, întoarceți-le cu o paletă și continuați coacerea, la foc iute, încă 10- 15 min sau până ce legumele sunt făcute și capătă o tentă de rumenit. 
Între timp, încingeți într-o tigaie 1 lingură de ulei, puneți și untul la topit, apoi căliți 1 min usturoiul. 

Adăugați nuca, pesmetul și lăsați pe foc până se rumenesc, amestecând continuu. Dați deoparte și inglobați coaja rasă de lămâie, sare, piper, după gust și boia, fie dulce, fie iute, după preferință. Puneți legumele coapte într-un vas, turnați peste ele așa fierbinți, amestecul de nucă și pesmet și scuturați bine vasul, astfel încât legumele să fie îmbrăcate pe toate fețele. 

Serviți cât sunt calde, simplu sau ca garnitură.

 

POFTA MARE!

Diversificare copii: Nuca miez, 200g_limitat