Usturoi verde eco,3 leg

Usturoi verde eco,3 leg

Legatura de usturoi verde contine 5 fire, pachet de 3 legaturi

Produs certificat RO-ECO-007

 

Acest produs nu este disponibil momentan.

Usturoiul se cultiva pentru bulbi (usturoi uscat), tulpina falsa si frunzele verzi, care se consuma in stare proaspata sau se folosesc in arta culinara, in industria conservelor si farmaceutica datorita continutului in fitoncide.

Valoarea alimentara a bulbului de usturoi este data de continutul ridicat in elemente nutritive, procentul in substanta uscata fiind mai mare decat la ceapa. Bulbul uscat contine: 70-74% apa, 6-7% protide, 0.6% lipide; 20-22% glucide; 1.44% cenusa, precum si 4-19mg vitamina  C/100g substanta proaspata.

Vindecare cu Mancare: Usturoi verde eco,3 leg

♥ Actiunea hipotensiva a usturoiuli este o relitate bine fundamentata dpdv stiintific. Este totdeauna antihemoragic, micsorand si riscul de tromboza. Scade nivelul colesterolului din sange.

♥ I se atribuie si proprietati de prevenire a cancerului cailor digestive. Sunt atenuate colicile produse de dipepsiile de fermentatie. Se manifesta si in stimularea apetitului, ca si in tonifierea stomacului.

♥ Actiunea dezinfectanta, combinata cu cea expectoranta si calmanta a spasmelor musculaturii netede, face ca usturoiul sa fie recomandat in bronsite cronice, gripe si rinite. Se recomanda si in astm(inclusiv in crize), emfizem pulmonar si tuse convulsiva.

♥ Cele mai bune rezultate terapeutice dar si cea mai mare cantitate de substante antioxidante exista in usturoiul crud.

Retete: Usturoi verde eco,3 leg

 

 

Diversificare copii: Usturoi verde eco,3 leg