Frunze proaspete, gaurite din loc in loc se vand la legatura (cca 50g)
Se pastreaza la frigider in pungi de plastic; se trec printr-un jet de apa rece doar atunci cand doriti sa le si consumati. Produs certificat RO-ECO-007.
Frunzele de sfecla sunt o sursa excelenta de fibre si o sursa buna de proteine.
Sunt foarte bogate in vitamine: A, K, C si B2. Din categoria mineralelor, sunt o excelenta sursa de calciu, potasiu,mangan, magneziu si cupru.
Vindecare cu Mancare: Frunze de sfecla eco
♥ Frunzele de sfecla sunt bogate in carotenoizi actionand contra imbatranirii premature.
♥ Excelente surse de vitamina A datorita concentratilor ridicate de beta-caroten si luteina, care au un rol important in pastrarea sanatatii ochilor, inclusiv a retinei.
♥ Frunzele sunt bogate si in acid oxalic – un ingredient de baza in cure anticancer, cu o concentratie de 10 ori mai mare fata de radacina.
♥ Specialistii recomanda persoanelor cu probleme renale sau ale vezicii biliare ca inainte de a consuma acest produs sa se consulte cu medici care au experienta in tratarea cu ajutorul hranei vii.
Retete: Frunze de sfecla eco
Sfat de consum:
Pot fi folosite in stare proaspata la salate, sotate cu putin ulei de masline sau se lasa sa fiarba 1 minut ca apoi sa le puteti adauga in mancare.
In cazul acesta, prin fierbere frunzele capata un gust mai dulce, fara ca elementele nutritive din planta sa se piarda.