Cartofi eco,rosii

Cartofi eco,rosii

Produs certificat RO-ECO-007. Se pastreaza in spatii intunecate, de preferat la temperaturi de 7-10°C, separat de ceapa si usturoi.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Mâncărurile preparate cu cartofi fierţi sunt indicate mai ales persoanelor care suferă de colite cronice, crampe stomacale sau de constipaţie cronică. De asemenea, acesta nu ar trebui să lipsească din dieta bolnavilor cu suferinţe ale ficatului şi căilor biliare (se consumă fiert sau copt, niciodată prăjit). Un efect benefic se înregistrează şi la nivelul rinichilor, consumul de cartof ajutând la dizolvarea sărurilor de calciu (oxalaţi, uraţi, fosfaţi) din structura calculilor renali. Totodată, prin efectul alcalinizant şi diuretic elimină acidul uric, fiind indicat în gută, glomerulonefrită, reumatism şi poliartroze. La diabetici, consumat în cantităţi controlate atent, reduce glicemia din sânge şi glicozuria din urină.

Vindecare cu Mancare: Cartofi eco,rosii

♥ In intreaga Europa de Nord si de Est, nutritionistii au folosit sucul de cartofi cruzi ca tratament eficient pentru ulcer si osteoporoza. Gustul neplacut se poate atenua adaugand, suc de mere si morcovi sau putina miere.

♥ Beneficii in caz de afectiuni ale vederii si pentru vederea nocturna.

♥ Beneficii in caz de oboseala cronica si anemie.

♥ Ceaiul din coaja de cartof - care contine o concentratie mare de potasiu- este foarte recomandat de medicina traditionala in caz de hipertensiune arteriala.

♥ Cataplasme cu tuberculi cruzi rasi, contra arsurilor si insolatiilor.

♥ Pudra din faina de cartofi, presarata pe piele, pentru atenuarea iritatiilor.

Retete: Cartofi eco,rosii

Mincare de anghinare , cartofi si boabe soia verde (sau mazare)

Ingrediente

- 1 punga cu anghinare (de la Mega Image din piata Galati) dezghetate si taiate cuburi de 2 cm;

- 1 praz (sau ceapa verde) tocat marunt; (de la LEgume Fericite :)

- 2 cartofi medii fermi, fierti si taiati cuburi; (de la LEgume Fericite :)

- 1 punga mica de mazare congelata sau boabe soia congelate (de la magazinele chinezesti din  Dragonul Rosu);

- 200 ml supa de oase curcan sau pui facuta in casa - in absenta se poate pune un cub de supa pui dizolvat in 200 ml apa calda;

- mult marar sau patrunjel;

- sucul de la o lamiie sau dupa gust;

- sare, piper

 

Se prajeste putin prazul/ceapa verde cit sa fie translucide, se adauga anghinarele, se lasa 3 min, se adauga mazarea congelata sau boabele de soia, se las 3 min, se adauga cartofii, se pune supa sau apa cu cubul diluat (cit sa fie acoprite dar nu prea mult), se acopera si se inabusesc cam 15 min. Cind apa a scazut se presara putina faina sa se lege sosul, apoi mararul sau patrunjelul tocat si la urma se potriveste de sare, piper si se adauga scul de lamiie.

 

Pofta Buna!

Diversificare copii: Cartofi eco,rosii