De gustibus non est disputandum

Telemeaua de capra de la Manastirea Barnova a suferit .. multe discutii in ultima perioada.

Pentru ca vrem sa ne lamurim am tot intrebat in stanga si-n dreapta si chiar va rugam daca simtiti nevoia sa ne vorbiti despre produsele achizitionate de la noi nu ezitati sa ne scrieti pe office@legumefericite.ro.

Am primit feedback pozitiv si negativ despre telemeaua de capra dupa cum va spuneam. Sunt clienti foarte incantati de gustul ce seamana cu ce-si amintesc din copilarie (fara nici o legatura cu branza de capra din comert) dar si cateva persoane care s-au plans ca ar fi amara sau ca nu se poate consuma..

Am vorbit si cu Parintele Paisie Furdui despre aceste aspecte..ca un om pasionat de ceea ce face si documentat ( nu mai stiu daca v-am spus ca are si un masterat pe tema cresterii animalelor) ne-a trimis un extras din cartea "Cresterea ovinelor si a caprinelor" de Vasile N. Tafta. ...

"Se considera ca totusi unele plante si furaje pot modifica gustul, mirosul si cumoarea laptelui, ca de exemplu: borhoturile tratate cu conservanti (acid formic), varza, rapita, napul, mustarul (miros picant, gust acru); lupinul, bobul, mazarichea, iarba de padure, pelinul, laptele cucului (gust amar); galbenele, usturoi salbatic, gentiana..."

Iar caprele de la manastirea Barnova se bucura in voie de pajiste si nu sunt tinute doar in adaposturi (si hranite doar cu furaje si mai stiu eu cu ce) asa cum am avut surpriza sa vad in satele din apropierea fermei noastre.

Mai mult decat atat este vorba si de procesul de maturare, practic telemeaua poate fi pastrata pana la 6-7 luni ea suferind diverse transformari inclusiv in materie de gust, dar este cat se poate de sanatoasa si se poate consuma. Ne dorim sa fiti multumiti de produsele pe care le recomandam dar suntem constienti ca "de gustibus non est diputandum".

Noi inca ne bucuram de mult verde dar suntem si in plin proces de depozitare in nisip a radacinoaselor..

Vom culege proaspat din gradina si saptamana viitoare - mangold, macris, kale, patrunjel, marar, morcovi, frunze de brocoli, ridiche neagra, ceapa verde, napi, patlagina, salvie, tarhon, si ce s-o mai pastra..Rosiile cherry chiar daca nu sunt foarte bine coapte va rugam sa le mai lasati la temperatura camerei 2-3  zile si va veti bucura de gustul lor deosebit..

Bucurie mare in solar au rasarit si le merge bine - spanac, loboda, stevie,..ceapa si usturoi verde..

O saptamana frumoasa, cu pofta de viata si de verde!