Morcovul afrodisiac

 

Morcovul are propriet??i afrodisiace atunci când este consumat crud, datorit? uleiului volatil pe care îl con?ine.

 

Exist? unele legende potrivit c?rora o floare de morcov, culeas? pe noapte cu lun? plin?, ajut? la conceperea unui copil.

 

Cura cu inflorescen?e de morcov, preparate sub form? de past?, reduce insuficien?a ovarian? care apare la femeile tinere.

 

Betacarotenul faciliteaz? producerea de lapte matern ?i contribuie la dezvoltarea glandei mamare în timpul adolescen?ei.

 

 

Considerat un adev?rat „elixir al dragostei“, morcovul era folosit de greci ?i romani pentru a vindeca impoten?a masculin? ?i pentru a spori apetitul sexual.

Semin?ele de morcov sunt utilizate mai ales pentru combaterea ejacul?rii precoce.

 

Se pare c? împ?ratul Caligula, renumit pentru excentricit??ile sale, a servit la una dintre petrecerile celebre ale acelor timpuri doar morcov. Scrierile vechi povestesc cum acesta i-a obligat pe membrii Senatului Roman sa m?nânce toat? noaptea numai morcovi, pentru a fi ca ni?te arm?sari.

 

Datorit? antioxidan?ilor con?inu?i, unde se num?r? ?i vitamina C, amelioreaz? aspectul îmb?trânit sau cu probleme al epidermei. Deoarece favorizeaz? regenerarea celulelor ?i a elasticit??ii pielii este frecvent utilizat în tratamente cosmetice. Tot antioxidan?ii, prin lupta lor contra radicalilor liberi ajuta la îmbun?t??irea sistemului imunitar, astfel morcovul fiind recomandat inclusiv în anotimpurile reci, când organismul este predispus la r?celi si gripe.

 

 

 

Iar pe un ton mai serios, de la cercetatori citire:

 

Morcovii au ?i calit??i antiseptice ?i de aceea pot fi folosi?i ca laxativ, vermicid precum ?i ca remediu pentru bolile ficatului. Uleiul de morcovi e remediu bun pentru pielea uscat?. Acesta face pielea mai moale, mai fin? ?i mai ferm?. Sucul de morcovi îmbun?t??e?te s?n?tatea stomacului ?i are un bun efect asupra s?n?t??ii gastrointestinale.

 

Intr-un studiu destinat s? dezv?luie valoarea terapeutic? a morcovilor, cercet?torii de la Laboratorul Gastrointestinal Wolfson, din Edinburgh, Sco?ia au ar?tat c? reduce nivelul colesterolului cu 11% dac? se m?nânc? în fiecare zi 7 grame de morcovi cruzi. Colesterolul mare este un factor major în apari?ia bolilor de inim?. Deci, cum consumul regulat de morcovi ajut? la sc?derea colesterolului, putem spune c? previne apari?ia bolilor de inim?.

Morcovul este bogat în beta-caroten ?i odat? introdus în organism ficatul transform? aceast? substan?? în vitamina A. Aceast? substan?? ajut? la îmbun?t??irea vederii, dar ?i ap?ra împotriva degenerescen?ei maculare. Studiile arat? c? cei care consum? morcov regulat au cu 40% ?anse mai pu?ine ca s? dezvolte diverse probleme de vedere.

 

Mâncatul morcovilor cruzi este cea mai bun? form? de cur??are a din?ilor. Atunci când este mestecat morcovul, o cantitate mare de saliv? este secretat? ?i astfel se echilibreaz? nivelul acido-bazic din gur?.