Morcov eco, cal II

Morcov eco, cal II

Produs bio certificat RO-ECO-007

Morcovii pot avea zone stricate in interior sau viermisori.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Morcovii vin cu un belsug de antioxidanti precum alfa si beta-carotenul, calciu, potasiu si vitaminele A, B1, B2, C si E – care impreuna lucreaza la protejarea si intarirea organismului. Mai contin  cupru, fier, mangan, fosfor si sulf – insumate alcatuiesc suplimentul cel mai potrivit de saruri minerale de care avem nevoie.

Vindecare cu Mancare: Morcov eco, cal II

♥ Specialistii recomanda mai putine grasimi si mai putina sare in alimentatie, pentru prevenirea bolilor de inima. Scopul acesta poate fi indeplinit cu o alimentatie potrivita in care sa se regaseasca si 7 g de morcovi cruzi care daca se mananca in fiecare zi reduce nivelul de colesterol cu pana la 11%(conform studiilor facute de catre cercetatorii de la Laboratorul Gastrointestinal Wolfson, din Edinburgh, Scotia).

♥ Morcovii contin o cantitate semnificativa de fibre care ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos, ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. Fibrele reduc senzatia de foame si ajuta la scaderea in greutate.

♥ Este cea mai bogata sursa de betacaroten.  Acesta odata introdus in organism este transformat de catre ficat in vitamina A. Cand vine vorba de buna dezvoltare a dintilor si a oaselor vitamina A are un rol important; in acelasi timp ajuta si la imbunatatirea vederii si apara impotriva degenerescentei maculare.

♥ Pielea ramane elastica si sanatoasa datorita vitaminei C si betacarotenului din morcovi.  Acesti antioxidanti puternici favorizeaza regenerarea celulelor si elasticitatea pielii.

♥ Tot antioxidantii, prin lupta lor conta radicalilor liberi ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, astfel morcovul fiind recomandat inclusiv in anotimpurile reci, cand organismul este predispus la raceli si gripe.

♥ Consumul exagerat poate provoca o modificare a culorii pielii, aceasta dobandind o tenta galben-portocalie.

Retete: Morcov eco, cal II

Suc portocaliu pentru micul dejun - cu grapfrut, morcov si ghimbir

Ingrediente: 2 grepfruturi cu pielita alba si coaja inlaturate, 5 morcovi si 2 rondele subtiri de ghimbir, curatate de coaja si tocate marunt

Mod de preparare: Legumele si fructele pregatite se trec pe rand prin storcatorul de fructe. Sucul rezultat se amesteca si se serveste imediat ce este gata.

Bogat in fibre, usor de suportat de catre sistemul digestiv, bogat in vitamina C, intareste sistemul imunitar si furnizeaza organismului energie pana la masa urmatoare.

Diversificare copii: Morcov eco, cal II