|
Ceapa rosie bio, uscata cod gii
Valoarea alimentara a bulbilor de ceapa este data de continutul bogat in principii nutritive, ca: glucide 6.5-8%, protide 1.3-1.9%, aciditate totala de 3.3% iar dintre substantele minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier alaturi de vitaminele C, PP, B1 si B2.
Efectul bactericid al fitoncidelor din ceapa ii confera acesteia utilizare in conservarea alimentelor si dezinfectarea semintelor.
Vindecare cu Mancare: Ceapa rosie bio, uscata cod gii
♥ Mirosul înţepător al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care conţine sulf cunoscut pentru calităţile lui ce protejează vasele de sânge împotriva problemelor cauzate de cholesterol, ajutand astfel la menţinere unei inimi sănătoase.
♥ Ceapa poate compensa vătămarea oxidativă a fibrelor musculare şi a ţesuturilor din corp, cauzată de antrenamentele fizice excessive, susţine densitatea osoasa, facilitează digestia si combate bacteriile rele.
♥ Flavonoizii din ceapa, blochează agenţii ce favorizează apariţia cancerului, te ajută să eviţi crampele de stomac si amelioreaza durerile de dinţi.
Retete: Ceapa rosie bio, uscata cod gii
Omleta cu ceapa si ardei gras
Ingrediente: 3 oua, 2 linguri de ulei, 2 cepe medii, 1 ardei gras, sare, piper, marar sau patrunjel proaspat
Mod de preparare: se taie ceapa marunt si ardeiul cubulete. Se bat ouale cu sare si piper dupa gust. Se incinge tigaia cu cele 2 linguri de ulei, se adauga ceapa si ardeiul si se lasa 30 de secunde. Peste continut se toarna ouale batute si se lasa sa se faca bine pe o parte, apoi se intoarce pe cealalta parte, pentru a se rumeni. Se serveste calda cu marar sau patrunjel tocat marunt.
|
|