Oua de tara

Oua de tara

Oua de la gaini de tara hranite doar cu cereale si liber la sol.

Se pastreaza in frigider la temperaturi de 0-4 grade Celsius; recomandam pastrarea in conditii optime intre 15 zile, din momentul livrarii.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Oul de gaina este foarte bogat in aminoacizi si in proteine continand, in medie peste 11% din necesarul zilnic al organismului. Studii recente au demonstrat ca un consum de un ou pe zi nu dauneaza deloc sanatatii ba dimpotriva.

Vindecare cu Mancare: Oua de tara

♥ Vitaminele B dintr-un ou ajuta la protejarea celulelor si la excelenta functionare a creierului uman. Colina, un important aminoacid prezent in vitamina B, este foarte bogata intr-un ou. Colina (care se mai gaseste si in boabele de soia) este direct raspunzatoare pentru transmiterea in conditii optime a semnalelor de la nervi spre muschi. Mai mult, colina reduce inflamatiile din organism.

♥ Consumul de oua ajuta si la prevenirea coagularii sangelui sau a formarii de cheaguri pe artere, asa ca inima poate fi ajutata in acest mod.

♥ Consumul regulat de oua ajuta in lupta impotriva cataractei si a degradarii generale a vederii.

♥ Nu se indica consumul de mai mult de doua oua pe zi, persoanelor suferinde de diabet.

Retete: Oua de tara

Reteta proprie:

Mamaliga tort - e necesar un bol transparent pentru a ne bucura de estetica produsului

Un strat de mamaliga (imi place fiarta bine si nu pripita)

Un strat de branza (telemea rasa)

Un strat de oua fierte moi (jumatati de oua; le asezam pe marginea vasului cu fata spre exterior)

Un strat de mamaliga

Un strat de smantana

Un strat de mamaliga Ultimul strat - felii de branza la gratar (sau pe tigaie)

Diversificare copii: Oua de tara