Oua de tara

Oua de tara

Oua de la gaini de tara hranite doar cu cereale si liber la sol.

Se pastreaza in frigider la temperaturi de 0-4 grade Celsius; recomandam pastrarea in conditii optime intre 15 zile, din momentul livrarii.

Pret: 1,50 lei / Buc
Cantitate:
 
 
 
Adauga in Cos

Oul de gaina este foarte bogat in aminoacizi si in proteine continand, in medie peste 11% din necesarul zilnic al organismului. Studii recente au demonstrat ca un consum de un ou pe zi nu dauneaza deloc sanatatii ba dimpotriva.

Vindecare cu Mancare: Oua de tara

♥ Vitaminele B dintr-un ou ajuta la protejarea celulelor si la excelenta functionare a creierului uman. Colina, un important aminoacid prezent in vitamina B, este foarte bogata intr-un ou. Colina (care se mai gaseste si in boabele de soia) este direct raspunzatoare pentru transmiterea in conditii optime a semnalelor de la nervi spre muschi. Mai mult, colina reduce inflamatiile din organism.

♥ Consumul de oua ajuta si la prevenirea coagularii sangelui sau a formarii de cheaguri pe artere, asa ca inima poate fi ajutata in acest mod.

♥ Consumul regulat de oua ajuta in lupta impotriva cataractei si a degradarii generale a vederii.

♥ Nu se indica consumul de mai mult de doua oua pe zi, persoanelor suferinde de diabet.

Retete: Oua de tara

Reteta proprie:

Mamaliga tort - e necesar un bol transparent pentru a ne bucura de estetica produsului

Un strat de mamaliga (imi place fiarta bine si nu pripita)

Un strat de branza (telemea rasa)

Un strat de oua fierte moi (jumatati de oua; le asezam pe marginea vasului cu fata spre exterior)

Un strat de mamaliga

Un strat de smantana

Un strat de mamaliga Ultimul strat - felii de branza la gratar (sau pe tigaie)

Diversificare copii: Oua de tara