Sfecla rosie bio_calitatea II

Sfecla rosie bio_calitatea II

Se pastreaza in pungi de plastic perforate la o temperatura de 0-2 grade Celsius.

Produs ecologic. Certificat RO-ECO-007. Sfecla calitatea a II-a se poate folosi la sucuri..

Acest produs nu este disponibil momentan.

Radacinile sfeclei contin 6-9% glucide, 0.5-1.8% protide, 0.1-0.3% lipide, apoi betanina, substante minerale (K, P, Ca, Mg, Fe, Na), vitaminele C, B1, PP si cantitati mici de acizi organici.

Radacina de sfecla rosie este intrebuintata in arta culinara, in industria conservelor, la prepararea surogatului de cafea si in scopuri medicinale.

Produse livrate din depozit in lunile: Ianuarie, Februarie, Martie si Aprilie

Vindecare cu Mancare: Sfecla rosie bio_calitatea II

♥ Sfecla rosie este buna in caz de anemie si leucemie. Sucul proaspat de sfecla cruda este tonic si curata sangele.

♥ Importanta pentru cei care sufera de oboseala cronica si pentru convalescenti.

♥ Benefica pentru femeile care doresc sa nasca; frunzele de sfecla sunt foarte bune in ameliorarea osteoporozei.

♥ Constituie un tratament excelent pentru sindromul oboselii postvirale, al oboselii cronice, pentru febra glandulara sau pentru recuperarea dupa o boala istovitoare - amestecul de sucuri de sfecla, morcovi, mar si telina.

Retete: Sfecla rosie bio_calitatea II

Se recomanda sa se consume cruda si rasa in salata; frunzele se fierb la fel ca alte legume; Sfecla rosie se poate prepara la cuptor sau se poate folosi la supa.

Risotto cu sfeclă roșie și hrean

Ingrediente:

4 linguri ulei de măsline
1 ceapă roșie mare
3 căței de usturoi
400g orez
1,3l supă de legume
425g sfeclă roșie, fiartă și tăiată în cuburi
4 linguri mărar tocat
1-2 linguri hrean ras
50g nuci sau migdale
sare și piper

Preparare:

Încingeți uleiul într-o cratiță mare. Puneți ceapa și usturoiul zdrobit la călit, adăugați orezul și lăsați pe foc 1 minut, amestecând continuu.

Incorporați două polonice de supă de legume, amestecând mereu, pâna e absorbită aproape complet. Continuați astfel până terminați toată supa și orezul este cremos, aprox 20 de minute.

Adăugați sfecla roșie, mărarul și hreanul și nucile. Asezonați după gust cu sare și piper și mai lăsați 1 minut pe foc.

 

Rondele de clătite de sfeclă cu cremă de brânză

Ingrediente:

250g făină albă/integrala dupa gust
4 sfecle roșii fierte
2 ouă
200ml apă minerală
o cutie cremă de brânză cu smântână
2 fire ceapă verde
4 fire mărar
2 fire pătrunjel
1 ardei roșu

Preparare:

În primul rând se prepară clătitele de sfeclă roșie. 
Cele 4 sfecle roșii trebuie curățate de coajă și fierte, apoi pasate în blender până devin un piure.
Făina se pune într-un bol, se adaugă ouăle și puțină sare, se amestecă, se adaugă și piure-ul de sfeclă și apa minerală, mixând continuu, astfel încât să obținem un aluat de consistența aluatului de clătite.
Se prăjesc clătitele pe rând și se lasă deoparte.
Crema de brânză cu smântână se pune în blender alături de ceapa verde spălată și tăiată rondele, mărar și pătrunjel și se pasează bine. Se adaugă sare sau suc de lămâie după gust.

Ardeiul roșu se spală și se taie bastonașe. 
Se ia o clatită, se unge bine pe toată suprafața cu cremă de brânză, se adaugă o felie de ardei pe partea din care incepem să rulam, și se ruleaza bine.
Se repetă procedura pentru toate clătitele, după care se dau la frigider.

Diversificare copii: Sfecla rosie bio_calitatea II