Stevie bio

Stevie bio

Stevia provine din ferma legumelor fericite. Se culege proaspata in ziua livrarii. Legatura are 80g. Produs certificat RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Ștevia conține foarte mulți antioxidanți polifenolici (kampferol, quercetin, acid clorogenic, acid cafeic, isoquercitin, isosteviol), care ajută la intărirea imunității și la creșterea rezistenței organismului față de radicalii liberi.

Produse proaspat culese din gradina in lunile: Martie si Aprilie

Vindecare cu Mancare: Stevie bio

♥ Datorită proprietăților antioxidante, antibacteriene și antiseptice, ștevia este benefică în tratarea și prevenirea ridurilor, dermatitei, eczemelor, acneei și altor probleme ale pielii.

♥ Ștevia are un puternic efect antibacterian.

♥ Impiedica dezvoltarea bacteriilor dentare, luptă împotriva cariilor și a afecțiunilor dentare.

♥ Stevia este foarte bună în lupta împotriva bacteriei Streptococcus mutans.

♥ Ștevia era folosită din timpuri străvechi în curele de slăbire datorită proprietăților sale de reglare a nivelului de zahăr din sânge.

♥ Ștevia se poate folosi in următoarele afectiuni: constipație, atonie digestivă, hepatită, răni.

Retete: Stevie bio

Ștevie cu cartofi copți și ardei copți

Ingrediente:

Ștevie, ceapă, amidon, usturoi, muștar, sare, piper, smântână

Preparare:

Spălam bine ștevia, tocăm și călim o ceapă veche, tocăm ștevia.

Punem ștevia tocată și sare și dizolvăm o linguriță amidon în apă rece.

Adăugăm pe urmă usturoiul pisat, lăsăm sa dea un clocot punând cam cât iei în dinții unei furculițe de muștar normal, omogenizăm cu sare și piper.

Pentru doritori se pune și smântâna. Dar sosul în sine de la ștevie e acrișor, ușor picant de la muștar si se leagă cu amidonul.

Se servește cu cartofi copți și ardei copți.

 

Supă de spanac, măcriș și ștevie

Ingrediente:

250 g ștevie

500 g spanac

2 legături de ceapă verde

1 legătură leuștean

1 legătură pătrunjel

1/2 kg făină

100 g unt

1 bucată salată verde

500 g măcriș

2 linguri smântână

1 ou

sare

Preparare:

Spălați ștevia și spanacul în mai multe ape și apoi tăiați șuvițe late de 1 cm.

Puneți șuvițele de ștevie și spanac într-o tigaie în care ați încins 3/4 din cantitatea de unt. Când s-au călit, adăugați și salata care a fost spălată și tăiată.

Spălați măcrișul, îl lăsați în apa rece 20 de minute și apoi îl puneți într-o oală la fiert. Adăugați să fiarbă împreună cu măcrișul și ștevia, spanacul și salata.

În această oală, adăugați 2 linguri de condimente universale și putina sare. Prăjiți făina în restul de unt până prinde o culoare aurie. Apoi o luați de pe foc, omogenizați cu 2 linguri de supă și turnați amestecul în oală, amestecând bine pentru a nu face cocoloașe.

Lăsați să fiarbă toată supa aproximativ 45 de minute. Într-un castron, amestecați oul cu smântână și adăugați amestecul în oală, lăsând încă 5 minute pe foc. Adaugi leușteanul și pătrunjelul verde.

Supa este gata. O puteți servi atât rece, cât și caldă.

 

Rulouri de ștevie cu ciuperci

Ingrediente:

20-30 frunze de ștevie (mărime potrivită-mare)

2 cepe mari

200 g ciuperci fierte, tocate

5-7 căței de usturoi

1 linguriță boia de ardei dulce

1 linguriță sare

2 linguri ulei

50 g pesmet

Preparare:

Frunzele de ștevie se opăresc doar scufundându-le în apă clocotită și scoțându-le imediat. Cepele se toacă fin și se călesc 1-2 minute. Usturoiul se pisează.

Într-un castron, se pun ciupercile, ceapa călită, usturoiul pisat, boiaua, sarea, uleiul și pesmetul. Se amestecă bine.

Din compoziția rezultată se ia cu lingura și se așază pe capătul fiecărei frunze de ștevie. Apoi, frunza se rulează frumos.

Rulourile astfel obținute se așază într-o tavă care se dă la cuptor, încălzit dinainte, circa 10 minute, la foc mic.

Se servesc calde. Sunt delicioase.

Diversificare copii: Stevie bio