Ridiche neagra eco

Ridiche neagra eco

Dupa ce se curata de posibile urme de pamant sau praf se pastreaza la frigider intr-o punga de plastic, separat de alte legume si fructe. Dimensiune medie

Produs certificate ecologic RO-ECO-007.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Ridichea neagra este darnica si ne ofera din belsug vitamine (A, B1, B2, B6, C, P), o gramada de saruri minerale (sulf, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, arseniu, iod, seleniu, zinc, mangan), fibre insolubile (pentru mentinerea unui tract digestiv sanatos).  In radacina tuberizata mai gasim: glucide, fitoncide, lizotim (cu rol antimicrobian), zeaxantina, luteina, un pic de betacaroten, proteine(1%), celuloza, ulei volatil sulfurat. Gustul picant, pamantiu este dat de sulfura de alil.

Consumul de ridiche neagra ajuta la refacerea organismului dupa efort fizic, intareste sistemul imunitar si are o multitudine de proprietati terapeutice(vermifuge, diuretice, bactericide etc).

Vindecare cu Mancare: Ridiche neagra eco

♥ Consumul de ridiche neagra determina producerea unor enzime care au rolul de detoxifiere si sunt resonsabile de buna functionare a ficatului.

♥ Sulfura de alil, un compus care contine sulf, responsabil pentru gustul puternic si intepator specific ridichilor negre, are rol de protectie a vaselor de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol.

♥ Ridichea neagra este un aliment potrivit pentru a fi inclus in mancare iarna, in sezonul rece. Previne si trateaza afectiuni respiratorii precum tusea, raceala, gripa prin actiunea sa antiseptica si capacitatea de decongestionare dar si de eliminare a mucusului din caile respiratorii blocate.

♥ Ridichile negre sunt contraindicate persoanelor care sufera de afectiuni acute sau cronice ale bilei sau rinichilor.

Retete: Ridiche neagra eco

Diversificare copii: Ridiche neagra eco