Morcovi bio sn

Morcovi bio sn

Se pastreaza la frigider, intr-o punga, compartimentul legume.

Acest produs nu este disponibil momentan.

Morcovii vin cu un belsug de antioxidanti precum alfa si beta-carotenul, calciu, potasiu si vitaminele A, B1, B2, C si E – care impreuna lucreaza la protejarea si intarirea organismului. Mai contin  cupru, fier, mangan, fosfor si sulf – insumate alcatuiesc suplimentul cel mai potrivit de saruri minerale de care avem nevoie.

Vindecare cu Mancare: Morcovi bio sn

♥ Specialistii recomanda mai putine grasimi si mai putina sare in alimentatie, pentru prevenirea bolilor de inima. Scopul acesta poate fi indeplinit cu o alimentatie potrivita in care sa se regaseasca si 7 g de morcovi cruzi care daca se mananca in fiecare zi reduce nivelul de colesterol cu pana la 11%(conform studiilor facute de catre cercetatorii de la Laboratorul Gastrointestinal Wolfson, din Edinburgh, Scotia).

♥ Morcovii contin o cantitate semnificativa de fibre care ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos, ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. Fibrele reduc senzatia de foame si ajuta la scaderea in greutate.

♥ Este cea mai bogata sursa de betacaroten.  Acesta odata introdus in organism este transformat de catre ficat in vitamina A. Cand vine vorba de buna dezvoltare a dintilor si a oaselor vitamina A are un rol important; in acelasi timp ajuta si la imbunatatirea vederii si apara impotriva degenerescentei maculare.

♥ Pielea ramane elastica si sanatoasa datorita vitaminei C si betacarotenului din morcovi.  Acesti antioxidanti puternici favorizeaza regenerarea celulelor si elasticitatea pielii.

♥ Tot antioxidantii, prin lupta lor conta radicalilor liberi ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, astfel morcovul fiind recomandat inclusiv in anotimpurile reci, cand organismul este predispus la raceli si gripe.

♥ Consumul exagerat poate provoca o modificare a culorii pielii, aceasta dobandind o tenta galben-portocalie.

Retete: Morcovi bio sn

Sfat de consum:

Morcovii ii putem folosi la o multime de preparate delicioase: spalati bine, in stare cruda, cu tot cu coaja, sunt minunati in sucuri sau salate. Un ingredient de baza folosit la prepararea de supe, ciorbe si tot felul de mancarui gustoase si piureuri. Este un ingredient folosit cu succes la prepararea de prajituri si budinci.

Retete cu morcovi

Supă de morcov și ghimbir

Ingrediente:


3 linguri ulei de măsline
1/2 ceapă, tăiata mărunt
1/4 cană ghimbir, proaspăt tocat
4 căni morcov, curățat și tăiat mărunt
3 căni supa de legume
1 1/2 căni suc de portocale
nucșoară măcinată
sare și pier, după gust

Preparare:


1. Într-un vas de dimensiuni mari, călește (timp de 3-5 minute) ceapa tăiată mărunt și ghimbirul, în uleiul de măsline.
2. Adaugă morcovul și supa de legume și lasă totul la fiert, pe foc mediu, 40 de minute sau până când morcovii s-au înmuiat.
3. Adaugă sucul de portocale și amesteca bine.
4. Cu ajutorul robotului de bucătărie sau al unui blender, pasează bine toate ingredientele, până când obții o supă cremă.
5. Înainte de a servi supa, adaugă-i nucșoară măcinată, sare și piper, după gust, și amestecă bine.

 

Budincă din morcov

Ingrediente:

 

10- 12 morcovi de mărime medie
3/4 cană fructe uscate (migdale, nuci de caju, stafide sau altele)
1/2 cană zahăr
2 căni lapte
1/2 linguriță pudră de cardamom
2 linguri de unt

Preparare:

Se spală morcovii foarte bine și se curăță înainte de a fi dați pe râzătoare. Se pune untul într-o tigaie, iar când acesta începe să se topească, se adaugă morcovii, care stau pe foc aproximativ 5 minute, amestecând foarte ușor din când in când. Se adaugă apoi zahărul și laptele peste morcovii făcuți jumătate și se mai lasă pe foc încă 15- 20 de minute. Pentru a decora budinca se presară fructele uscate care in prealabil au fost tocate. Se adaugă si pudra de cardamon. Se servește caldă.

Diversificare copii: Morcovi bio sn